Antena Meniu Search
x

Foto Rochia de mireasă a prințesei Diana va fi prezentată în cadrul unei expoziţii, pentru prima dată în ultimii 25 de ani

Rochia de mireasă a prințesei Diana va fi prezentată la Palatul Kensington pentru prima dată în 25 de ani, după ce prințul William și prințul Harry au fost de acord să împrumute rochia mamei lor în cadrul unei expoziții.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 26.04.2021, 16:16

Acest lucru va avea loc pentru prima dată în ultimii 25 de ani
Rochia de mireasă a prințesei Diana va fi prezentată în cadrul unei expoziţii - Getty Images; Profimedia Images
  • Rochia de mireasă a prințesei Diana va fi prezentată în cadrul unei expoziţii
  • Acest lucru va avea loc pentru prima dată în ultimii 25 de ani

Celebra rochie de mireasă a prințesei Diana va fi prezentată la Palatul Kensington pentru prima dată în mai bine de 25 de ani. Ducele de Cambridge, în vârstă de 38 de ani, și ducele de Sussex, în vârstă de 36 de ani, au fost de acord să împrumute rochia de mireasă pentru o expoziție.

Rochia cu mânecile sale ondulate şi dantelă urmează să fie atracţia principală. Aceasta a fost realizată de David și Elizabeth Emanuel pentru nunta lui Lady Diana Spencer cu Prințul de Țara Galilor în 1981. Ea va fi afișată împreună cu trena cu paiete, cea mai lungă din istoria regală.

În căutarea rochiei perfecte, până la cel mai mic detaliu

La primele întâlniri pentru pregătirea nunţii, Diana a încercat o serie de exemplare de rochii - de la cele în stilul anilor douăzeci până la jupoane imense, bufante, cu fuste din satin și corsete - pentru a-și face o idee despre ceea ce i-ar plăcea să poarte.

Pe acelaşi subiect

După ce au decis încălţămintea şi buchetul, au comandat mătase şi dantelă. Mai apoi, designerii au fost lăsați să se concentreze pe accesoriile pe care le va purta prinţesa. Procesul a fost relativ simplu, cel puțin în teorie. Probele au fost însă mai complicate din cauza faptului că Diana pierdea constant din greutate. 

La prima sa sesiune din ianuarie 1981, talia ei măsura 29 inch. Dar între anunțul logodnei sale în februarie și nunta din iulie, talia ei părea să se micșoreze zilnic. Corsetul și fusta erau realizate din tafta lucioasă din mătase de fildeș, iar ornamentele de pe corset, mâneci și marginile fustei erau din dantelă, acoperite cu 10.000 de perle și paiete din sidef de 3 milimetri.

Mai erau încă 140 de metri de tul în voal, precum și o fustă de mătase suplimentară care ar putea fi montată peste original, doar în cazul în care s-ar fi murdărit în ziua aceea, conform Daily Mail

''Vom explora modul în care a funcționat parteneriatul dintre fiecare designer și client și vom dezvălui procesul din spatele creării unui număr dintre cele mai importante momente de modă din istoria regală. În timp ce unul dintre punctele culminante va fi, fără îndoială, Diana, rochia de mireasă concepută de Emanuel, care se prezintă la Palat pentru prima dată în ultimii 25 de ani - avem câteva surprize reale pentru fani.''

Rochia de mireasă a Dianei a fost prezentată ultima dată la Palatul Kensington în 1995, dar a fost expusă ulterior la casa ei din copilărie, Althorp. Royal Style In The Making, care se va desfășura până pe 2 ianuarie 2022, va conține, de asemenea, articole nevăzute din arhivele unora dintre cei mai celebri reprezentanţi regali ai secolului XX. Expoziția coincide cu ceea ce ar fi fost cea de-a 60-a aniversare a prințesei Diana, pe 1 iulie.

La începutul acestei luni, s-a raportat că prințul Harry și William s-au reunit pentru a aproba statuia prințesei Diana, care va fi dezvăluită la Palatul Kensington în vară. Speranța de a repara o ruptură între pereche vine în urma interviului exploziv de două ore al lui Harry și Meghan Markle cu Oprah Winfrey.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Rochia de mireasă a prințesei Diana va fi prezentată în cadrul unei expoziţii, pentru prima dată în ultimii 25 de ani