Antena Meniu Search
x

Abramovich a scăpat de sancţiunile impuse de Occident oligarhilor ruşi: şi-a transferat banii copiilor, înainte de începutul războiului

Roman Abramovich a reuşit să rămână cu averea intactă în ciuda sancţiunilor impuse de Occident oligarhilor ruşi. Abramovich a făcut o mişcare inspirată la începutul lunii februarie 2022, cu doar câteva săptămâni înainte de începerea războiului din Ucraina.

de Redactia Observator

la 06.01.2023, 17:34

Roman Abramovich a scăpat de sancţiunile impuse de Occident oligarhilor ruşi: şi-a transferat banii copiilor, înainte de începutul războiului
- Profimedia

Potrivit The Guardian, trusturile şi companiile care deţin active de miliarde de dolari în numele lui Roman Abramovich au fost modificate pentru a transfera toate drepturile şi proprietăţile efective către copiii omului de afaceri. Aceste mişcări au fost făcute la începutul lunii februarie, în 2022, cu trei săptămâni înainte ca armata Rusiei să intre în Ucraina.

SUA nu au fost atât de stricte în cazul lui Abramovich

Conform jurnaliştilor de la The Guardian, 10 trusturi offshore secrete au fost înfiinţate şi organizate rapid la începutul anului 2022. Reorganizarea totală a afacerilor lui Roman Abramovich a fost demarată la doar câteva zile după ce guvernele occidentale au ameninţat cu sancţiuni dure împotriva oligarhilor ruşi în cazul în care Rusia intră în Ucraina. Potrivit documentelor, cei şapte copii ai lui Abramovich, dintre care cel mai mic are 9 ani, ar deţine acum o avere în valoare totală de 4 miliarde de dolari. Se crede că averea omului rus de afaceri ar fi mult mai mare în realitate.

Acum, experţii economici se întreabă dacă nu cumva şi copiii lui Abramovich ar trebui supuşi sancţiunilor şi îngheţării activelor din moment ce în acte aceştia figurează ca proprietari de vile, elicoptere, avioane private sau iahturi. Guvernele statelor membre UE, precum şi Guvernul Marii Britanii, l-au declarat pe Roman Abramovich drept "oligarh pro-Kremlin" în martie 2022 şi au încercat să impună sancţiuni împotriva sa pentru că ar fi beneficiat de pe urma strânselor legături cu Vladimir Putin. Abramovich a negat orice legătură financiară cu Kremlinul şi a intentat o acţiune în instanţă pentru a anula orice măsură restrictivă împotriva sa.

Statele Unite ale Americii nu au fost atât de drastice în privinţa miliardarului rus. Abramovich deţine cetăţenie rusă, israeliană şi portugheză şi nu a fost adăugat de americani pe lista celor vizaţi de sancţiuni. Ucraina ar fi cerut reprezentanţilor americani să nu impună sancţiuni împotriva sa după ce Abramovich a încercat să joace rolul de mediator în negocierile de pace dintre Rusia şi Ucraina.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Abramovich a scăpat de sancţiunile impuse de Occident oligarhilor ruşi: şi-a transferat banii copiilor, înainte de începutul războiului