Antena Meniu Search
x

Român condamnat la cinci ani de închisoare şi căutat de autorităţile de la noi din ţară, descoperit în Italia

Un român de 43 de ani, căutat de mai mult timp de autorităţile de la noi din ţară, a fost prins în Italia.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 05.02.2021, 06:55

Românul îşi deschisese un magazin cu piese auto în Italia
Românul a fost prins în urma unui control de rutină în trafic - Rete 8
  • Românul implicat în acest caz are 43 de ani.
  • Românul implicat în acest caz îşi deschisese un magazin cu piese auto în Italia.

Românul a comis mai multe infracţiuni la începutul anilor 2000, inclusiv răpire de persoane, iar de atunci a fost condamnat de autorităţile de la noi din ţară la cinci ani de închisoare.

Însă, conform Rete 8, bărbatul a dispărut înainte să ajungă în închisoare, iar autorităţile de la noi din ţară l-au dat în urmărire internaţională, în baza unui mandat de arestare în lipsă.

A fost prins abia acum, în localitatea italiană Citta Sant'Angelo din provincia Pescara, regiunea Abruzzo.

Oprit în trafic, pentru un control de rutină, românul a prezentat un permis de conducere eliberat de autorităţile din România, dar care le-a ridicat poliţiştilor semne de întrebare.

Verificările suplimentare au arătat că românul avea asupra sa şi un card de identitate eliberat de autorităţile din România, dar care avea cu totul alte date de identificare decât cele de pe permisul de conducere.

A fost momentul în care carabinierii au decis să-l conducă pe român la secţie, pentru a putea stabili cu adevărat identitatea acestuia.

Românul îşi deschisese un magazin cu piese auto în Italia

Românului i-au fost luate amprentele şi astfel au stabilit autorităţile care este cu adevărat identitatea acestuia, dar şi situaţia bărbatului.

Ancheta a scos la iveală că românul a plecat cu familia din ţara natală, înainte de a fi condamnat la închisoare, şi s-a stabilit în Italia, unde şi-a deschis un magazin cu piese auto.

Românul din Italia spera că nu va fi descoperit, însă acum a ajuns în închisoare, iar autorităţile italiene şi cele din România au demarat acţiunile necesare pentru ca bărbatul să fie extrădat în ţara natală unde ar urma să petreacă cei cinci ani în închisoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Român condamnat la cinci ani de închisoare şi căutat de autorităţile de la noi din ţară, descoperit în Italia