Antena Meniu Search
x

Român găsit vinovat de fraudă cu carduri bancare, condamnat la închisoare în Statele Unite ale Americii

Romică Mărțuică, un român de 21 de ani, a fost găsit vinovat de fraudă cu carduri bancare și a fost condamnat la închisoare cu executare în Statele Unite ale Americii.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 23.04.2020, 16:43

Românul reușise să sustragă câteva mii de dolari
Romică Mărțuică este românul care va petrece trei ani și jumătate în închisoare în Statele Unite ale Americii - The Gazette
  • Românul a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare cu executare.
  • Românul a reușit să sustragă 8.685 de dolari.

Românul a fost condamnat la mai mult de un an din momentul în care a fost prins încercând să facă zeci de retrageri de pe carduri bancare contrafăcute.

Conform The Gazette, întreaga poveste s-a petrecut în Cedar Rapids, al doilea oraș ca mărime din statul american Iowa.

Romică Mărțuică a fost prins acționând alături de Roxana Mărțuică, sora lui de numai 17 ani, și de David Iancu.

Mărțuică a avut 71 de tentative de a retrage bani cu ajutorul cardurilor contrafăcute, însă a reușit doar în 24 dintre cazuri, în celelalte 47 de cazuri cardurile contrafăcute nefuncționând.

Pe acelaşi subiect

8.685

de dolari, suma sustrasă de român

Romică Mărțuică intenționa să retragă peste 25.000 de dolari, însă a reușit să retragă doar 8.685 de dolari, păcălind 20 de clienți ai unor bănci celebre din Statele Unite ale Americii.

În momentul în care conducea un autoturism Mercedes în care se afla alături de David Iancu, Romică Mărțuică a fost tras pe dreapta de oamenii legii care au descoperit un întreg arsenal de carduri contrafăcute și chitanțe bancare.

Mai mult, Romică Mărțuică ar fi prezentat un act de identitate fals emis pe numele Marco Georgescu.

Romică Mărțuică și David Iancu au fost puși sub acuzare, în timp ce acuzațiile emise pe numele Roxanei Mărțuică au fost anulate după ce tânăra a fost extrădată.

Acuzat de comiterea mai multor infracțiuni, Romică Mărțuică a recunoscut o parte dintre acestea și a ajuns la un acord pentru o condamnare la trei ani și șase luni de închisoare cu executare.

După eliberarea din închisoare, Romică Mărțuică ar urma să mai stea trei ani sub supraveghere însă, cum autoritățile americane au depistat că românul a intrat ilegal în Statele Unite, în 2016, este foarte posibil ca, după eliberarea din închisoare, românul să fie extrădat și să primească interzicere de a mai intra în Statele Unite ale Americii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Român găsit vinovat de fraudă cu carduri bancare, condamnat la închisoare în Statele Unite ale Americii