Antena Meniu Search
x

Român mort în Anglia, incinerat fără acordul rudelor din cauza unui e-mail trimis greșit

Caz şocant în Anglia, acolo unde un român a murit, iar luni întregi familia nu a ştiut nimic. Ba, mai mult, rudele au fost sunate de poliţişti abia după ce corpul a fost incinerat, iar cenuşa aruncată. Situaţia ridicolă are la rândul său o explicaţie ireală: familia a primit veştile atât de târziu pentru că autorităţile britanice au greșit mail-ul Consulatului României. 

de Redactia Observator

la 24.09.2020, 23:32

Vezi și
  • Românul mort în Anglia avea 62 de ani.
  • Polițiștii englezi ar fi greșit adresa de mail a Consulatului României.

Bărbatul de 62 de ani plecase acum 10 ani în Marea Britanie să lucreze în construcţii, iar din 2015 familia nu a mai ştiut nimic de el. Până luna aceasta. Poliţiştii britanici au sunat să anunţe că bărbatul a murit. Vestea cu adevărat şocantă a fost că apropiaţii nici măcar nu pot să îl îngroape. 

Elena Pavel, soția victimei: Consulatul a luat legătura cu procurorul civil, am înţeles că aşa se numeşte în Anglia, şi au spus că este incinerat pentru că nu i-au găsit familia. 

Bărbatul a murit pe 29 iunie, iar pe 12 august a fost incinerat. Abia după două săptămâni, ofiţerii londonezi au reuşit să ia legătura cu angajaţii Consulatului României. Au mai trecut doar patru zile şi familia a primit veştile. 

O situaţie ireală pe care autorităţile britanice o explică sec: poliţiştii londonezi au greşit mail-ul Consulatului. Ofiţerii trebuiau să-i anunţe pe diplomaţii români de moartea bărbatului, iar apoi Consulatul lua legătura cu Poliţia Română pentru a căuta familia. În lipsa acelui mail, autorităţile nu au ştiut ce să facă, aşa că au incinerat corpul. 

Adrian Cuculis, avocat: Nici măcar cenușa care a rezultat în urma incinerării nu mai există. Ea a fost aruncată propriu-zis. Acceptăm și varianta unui mail, dar nu mai acceptăm varianta unui mail trimis greșit.

Soţia bărbatului, care acum este în Spania, vrea să dea în judecată statul britanic. Are inclusiv suspiciuni că bărbatul ar fi fost ucis însă, în lipsa corpului, medicii nu pot să mai facă nicio analiză. 

Prima autopsie a arătat că a murit din cauza unui infarct. Cazul a ajuns în atenţia Ministerului Afacerilor Externe, care face acum o anchetă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Român mort în Anglia, incinerat fără acordul rudelor din cauza unui e-mail trimis greșit