Antena Meniu Search
x
LIVE

Presă: Român mort în atacul armat din Germania

Un cetățean român s-ar afla printre victimele dublului atac armat din orașul Hanau, anunță presa germană. Ministerul Afacerilor Externe din România nu a confirmat încă informația, precizând că au fost identificate doar 6 din cele 9 victime.

De Daniel Murărescu la 21.02.2020, 01:41
  • -9 oameni au fost împușcați de germanul de 43 de ani

Un cetățean român s-ar afla printre victimele dublului atac armat din orașul Hanau, anunță presa germană. Ministerul Afacerilor Externe din România nu a confirmat încă informația, precizând că au fost identificate doar 6 din cele 9 victime.

Publicația zeit.de informează că cei 9 oameni morți în urma atacului produs miercuri seara sunt de naționalitate germană, turcă, bulgară, bosniacă și română.

Românul mort în atacul armat din Hanau, landul Hessa, ar fi un tânăr de 22 de ani din județul Giurgiu.

Familia bărbatului ar fi fost anunțată de autorități, chiar primarul din Adunații Copceni fiind cel care a confirmat decesul și care a precizat că mașina acestuia a fost pur și simplu ciuruită de atacator.

Potrivit edilului, tânărul, care trăia de peste patru ani în Germania, se ducea la un magazin atunci când a fost secerat de gloanțe.

Pe de cealaltă parte, cotidianul german Frankfurter Allgemeine Zeitung, care citează martori, anunță că o femeie de 35 de ani, mamă a doi copii și însărcinată cu al treilea, ar fi cetățeanul român ucis de germanul care a luat arma și a început să tragă asupra unor baruri cu specific arab.

Cu toate acestea, Ministerul Afacerilor Externe nu a confirmat informațiile.

Comunicat MAE - Cu privire la informațiile vehiculate în presă referitoare la existența unui cetățean român printre victimele atacului armat din Hanau, MAE precizează că, în conformitate cu informațiile transmise de autoritățile germane, până la acest moment au fost identificate 6 victime din cele 9, nefiind confirmat niciun cetățean român. Vom reveni cu informații imediat după finalizarea procedurilor de identificare.

Atac armat în Hasau, Germania

Conform publicației Frankfurter Allgemeine Zeitung, familia victimei a stat ore întregi lângă cordonul de poliție, așteptând să-i vadă trupul, însă agenții nu au permis accesul în locația în care a avut loc măcelul.

Atacatorul ar fi avut motivații rasiste

Principalul suspect în cazul atacului armat din Hanau este un bărbat de 43 de ani, care ar fi avut motivații rasiste. Aceasta a fost găsit mort în locuința sa din Hanau, lângă un alt trup neînsuflețit.

Potrivit Deutsche Welle, anchetatorii bănuiesc că suspectul, care avea un permis de armă din 2013, și-a împușcat mama înainte de a se sinucide.

"Este un atac hidos și laș", a declarat prim-ministrul statului Brandenburg, în cursul zilei de joi. "Nu vom tolera ca ura, rasismul și violența să ne afecteze viața. Plângem vecinii, prietenii, colegii și aceste ființe apropiate nouă", a mai spus oficialul.

Atacul a avut loc la patru zile după un alt atac produs la Berlin, în apropiere de centrul de cultură unde avea loc un spectacol turc, soldat cu un mort.

- Știre în curs de actualizare - 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Presă: Român mort în atacul armat din Germania