Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Român mort în Spania, după ce s-a electrocutat din greșeală

Un român în vârstă de 46 de ani a murit electrocutat joi noaptea, într-un cartier din Valencia, Spania. Împins de sărăcie, bărbatul încerca să puna la punct o rețea electrică artizanală pentru familie.

de Daniel Murărescu

la 14.09.2019 , 08:54

Român mort în Spania, după ce s-a electrocutat din greșeală
Bărbatul nu a răspuns manevrelor de resuscitare - levante-emv.com/

Un român în vârstă de 46 de ani a murit electrocutat joi noaptea, într-un cartier din Valencia, Spania. Bărbatul trăia în condiții mizere și a atins din greșeală un fir neizolat de la o instalație electrică improvizată.

Potrivit levante-emv.com, românul a pus mâna pe un cablu electric care era ud, moment în care a fost puternic electrocutat și a intrat în stop cardio-respirator.

La fața locului au sosit imediat câțiva ofițeri de poliție precum și paramedici, pentru a acorda primul ajutor. În ciuda manevrelor de resuscitare, care s-au întins pe zeci de minute, bărbatul nu a mai putut fi salvat. Trupului lui a fost preluat de medicii legiști.

Articolul continuă după reclamă

Trăia în condiții mizere, alături de alți români

Conform sursei citate, tragedia avut loc în districtul La Punta din Valencia, într-un așezământ unde locuiesc mai multe familii sărace de români, într-o clădire abandonată de localnici. Condițiile sunt inumane. Fără apă și energie electrică, oamenii de acolo trăiesc în întuneric și se aprovizionează cu apă de la butoaie aflate în exteriorul clădirii.

"Nu facem rău nimănui, vrem să ne lăsați", au spus românii, după sosirea autorităților. Se pare că aceștia și-ar câștiga existența colectând fier vechi de prin zonă.

Cazul a fost preluat de autoritățile din Valencia, care acum urmează să stabilească cu exactitate modul în care s-a produs tragedia, deși toate indiciile duc spre concluzia unei electrocutări pe fondul neatenției.

Daniel Murărescu Like

Daniel Murărescu face parte din echipa Observator de decembrie 2016, de la relansarea site-ului, şi este în prezent editor de content. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » Român mort în Spania, după ce s-a electrocutat din greșeală