Antena Meniu Search
x

Român reţinut în Italia, după ce a păcălit o bătrână să-i dea economiile de o viaţă

Un român de 49 de ani şi un italian de 34 de ani au fost reţinuţi, în Italia, după ce au păcălit o bătrână de 89 de ani să le dea economiile de o viaţă.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 06.08.2021, 07:29

Carabinierii l-au capturat pe român imediat după ce bătrâna a semnat acordul pentru a-i transfera banii
Carabinierii l-au capturat pe român imediat după ce bătrâna a semnat acordul pentru a-i transfera banii - ANSA
  • Românul reţinut în Italia, pentru că a păcălit mai mulţi bătrâni, are 49 de ani.

Întreaga poveste s-a petrecut în localitatea Albenga, oraş situat în regiunea Liguria, provincia Savona. Conform ANSA, cei doi bărbaţi au intrat în legătură cu bătrâna de 89 de ani în urmă cu câteva zile, când au abordat-o pe stradă.

Însă, prezenţa celor doi în preajma femeii a ridicat semne de întrebare, astfel că un echipaj de carabinieri a început să o supravegheze pe bătrână de la distanţă. Astfel, oamenii legii au văzut cum femeia s-a întâlnit cu cei doi bărbaţi în mai multe rânduri.

În cele din urmă, bărbaţii au convins-o pe bătrână să le cedeze economiile de o viaţă, astfel că au mers la sediul unei bănci pentru a efectua transferul. Cei trei au intrat în sediul băncii, însă au fost urmaţi în de aproape de doi carabinieri îmbrăcaţi în civil şi care au precizat că au de efectuat şi ei o operaţiune bancară.

Românul ar fi păcălit şi alţi bătrâni din Italia, de-a lungul timpului

Pe acelaşi subiect

În momentul în care bătrâna a semnat documentul prin care le transfera celor doi bărbaţi nouă mii de euro, carabinierii în civil au intervenit şi i-au reţinut pe cei doi bărbaţi. Aceştia au fost puşi sub acuzare pentru comiterea mai multor infracţiuni şi trimişi după gratii.

Ancheta a scos la iveală că femeia a mai scos sume de bani din cont pentru a le da celor doi bărbaţi. Autorităţile judiciare au desemnat un administrator care să o ajute pe bătrână să blocheze transferul celor nouă mii de euro.

De asemenea, anchetatorii au percheziţionat casele celor doi bărbaţi şi au ridicat mai multe materiale care i-ar putea ajuta pe oamenii legii să demonstreze că cei doi bărbaţi au mai păcălit şi alţi pensionari.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Român reţinut în Italia, după ce a păcălit o bătrână să-i dea economiile de o viaţă