Antena Meniu Search
x

Româncă arestată în Cehia, după ce a furat 500.000 de euro de la un dezvoltator imobiliar. A pretins că este însărcinată

O româncă a fost arestată în Cehia după ce a furat de la un dezvoltator imobiliar 500.000 de euro. Ca să-i reuşească jaful, femeia a pretins că este însărcinată. Potrivit anchetatorilor, a reuşit să păcălească un om de afaceri care construia un complex de locuinţe la aproximativ 20 de km de Praga, lăsându-l fără 12,2 milioane de coroane.

de Redactia Observator

la 05.02.2024, 16:48

Româncă arestată în Cehia, după ce a furat 500.000 de euro de la un dezvoltator imobiliar. A pretins că este însărcinată
Româncă arestată în Cehia, după ce a furat 500.000 de euro de la un dezvoltator imobiliar. A pretins că este însărcinată - Profimedia

Cazul a avut loc în primăvara lui 2022. Femeia a fost găsită şi arestată cu câteva săptămâni în urmă, aflându-se în custodia Poliţiei din Cehia, scrie Seznam Zpravy.

Schema prin care românca a reuşit să fure 500.000 de euro de la dezvoltatorul ceh

Potrivit raportului poliţiştilor, prima dată, un bărbat s-a prefăcut că este interesat să cumpere şapte case construite de dezvoltator în apropiere de Praga. Chiar s-a întâlnit cu dezvoltatorul în Roma, pentru a discuta. În tot acest timp, bărbatul a pretins că este reprezentantul unui investitor bogat.

În timpul discuţiei, s-a oferit să cumpere, în numele investitorului, şapte locuinţe cu 75 de milioane de coroane, deşi preţul acestora era cu 25 de milioane de coroane mai mic. Condiţia sa era însă să primească jumătate din cele 25 de milioane, mai exact 500.000 de euro, fără ca investitorul să afle.

Pe acelaşi subiect

După ce dezvoltatorul ceh a acceptat oferta, bărbatul a trimis două femei la Praga pentru a se asigura că acesta chiar are suma de bani promisă.

Jaful a avut loc în timpul întâlnirii pentru semnarea contractului de cumpărare a proprietăţilor. Una dintre femei a pretins că este însărcinată şi că leşină. În timp ce dezvoltatorul i-a sărit în ajutor, cealaltă femeie a luat plicul cu bani de pe masă şi a pus altul în locul acestuia, plin cu hârtii mărunţite.

Românca riscă acum între cinci şi zece ani de închisoare, spun anchetatorii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Româncă arestată în Cehia, după ce a furat 500.000 de euro de la un dezvoltator imobiliar. A pretins că este însărcinată