Antena Meniu Search
x

O româncă prinsă în focarul de coronavirus din Australia face dezvăluiri (Video)

Stare de dezastru pentru cei 6,5 milioane de locuitori ai statului Victoria din Australia. În Melbourne, unde trăiesc şi numeroşi români, oamenii mai pot ieşi pe străzi între 8 seara şi 5 dimineaţa doar în interes de serviciu sau pentru a îngriji persoane vulnerabile. Avem o mărturie în exclusivitate a unei românce aflate în mijlocul haosului.

de Redactia Observator

la 03.08.2020, 23:55

Vezi și
  • Locuitorii din statul Victoria nu mai au voie să iasă din case între orele 20.00 și 05.00.

Sunt scene filmate ieri dimineaţă în Melbourne. Mii de oameni s-au aşezat la coadă în faţa magazinelor înainte ca oraşul să intre în carantină de gradul 4. 

Carnea şi băutura au fost primele care au dispărut de pe rafturi, deşi se dăduseră asigurări că supermarketurile vor fi aprovizionate constant. Australienii vor rămâne blocaţi în case între 8 seara şi 5 dimineaţa. Iar până pe 13 septembrie, doar magazinele esenţiale rămân deschise. 

Lucia Stan, româncă stabilită în Melbourne: Masa de oameni nu o prea poţi controla. Fiecare reacţionează cum crede de cuviinţă în situaţia dată. Nu m-am numărat printre ei. Să mă bat cu oamenii pe produse de supermarket este ultima grijă. 

Daniel Andrews, premier Victoria: Declar stare de dezastru în statul Victoria. Asta înseamnă că poliţia şi alte autorităţi au puteri sporite. 

Măsura a intrat în vigoare la ora locală 18. O oră şi jumătate mai târziu, faţa oraşului era total schimbată. Cinci milioane de locuitori parcă s-au evaporat. 

Tramvaiele sunt goale, la fel şi terasele şi barurile. Singurii încă prezenţi în număr mare pe străzi sunt curierii. 

Lucia Stan, româncă stabilită în Melbourne: În Australia în general se respectă regulile. În primul rând pentru că amenzile sunt în general foarte mari. 

Localnicii se pot deplasa pe o rază de cel mult cinci kilometri în jurul propriei case şi pot face sport în aer liber o singură oră pe zi, cu excepţia angajaţilor din sistemul sanitar şi a celor care nu pot lucra de acasă. 

Lucia Stan, româncă stabilită în Melbourne: Cel mai puternic impact este la nivel psihic pentru că ştii că sunt anumite restricţii în vigoare, care te limitează. 

Scott Morrison, premierul Australiei: Nu este corect ce păţesc oamenii, însă pandemia şi virusul fac ca toate aceste lucruri să se întâmple. 

Statul Victoria, din care face parte şi oraşul Melbourne, a înregistrat 429 de noi infectări ieri, iar alte 671 sâmbătă. Ministerul Sănătăţii a raportat şi trei noi decese, ceea ce aduce bilanţul total la 136. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » O româncă prinsă în focarul de coronavirus din Australia face dezvăluiri (Video)