Antena Meniu Search
x

Detalii tulburătoare în cazul româncei sechestrate 10 ani, în Italia. Răpitorul său a fost condamnat acum 22 de ani pentru o faptă trasă la indigo

Vezi și

Românca torturată şi ţinută sclavă timp de zece ani a fost victima unui răpitor în serie. Italianul care a sechestrat-o a fost condamnat în 1995 pentru o faptă trasă la indigo.

Atunci, o menajeră latino-americană i-a căzut pradă. Femeia a reuşit să evadeze după 6 luni. Tot atât a rămas şi agresorul ei în închisoare, înainte să fie eliberat condiţionat.

Petrecut în urmă cu 22 de ani, acest scenariu pare să detalieze, cuvânt cu cuvânt, povestea de groază a Cristinei. Era anul 1995 şi italianul Aloisio Francesco Giordano tocmai fusese condamnat pentru că a ţinut ostatică, timp de şase luni, o tânără latino-americană.

A violat-o, a bătut-o şi a supus-o la torturi de neimaginat. Şi ei i-a provocat două avorturi. Cristina a trăit acelaşi coşmar timp de 10 ani. 

Marco Giungi, ambasadorul Italiei la Bucureşti: "Este un caz inexplicabil. Suntem cu toţii extrem de şocaţi că s-a putut întâmpla acest lucru."

Pentru faptele din 1995, italianul a fost condamnat la cinci ani de închisoare. Şi eliberat după numai câteva luni, culmea, pentru bună purtare.

Câţiva ani mai târziu, a sechestrat-o pe Cristina, fostă angajată în casa lui din Calabria. Când românca a încercat să fugă, a prins-o şi aproape a ucis-o în bătaie. 

Pietro Tribuzio, comandant:  "Urmele violenţelor sunt vizibile pe tot corpul. Cea mai urâtă rană este la cap. Ea ne-a spus că bărbatul însuşi i-a suturat-o cu ac şi fir de pescuit pentru că îi interzicea orice vizită medicală. Nu a dus-o niciodată la ginecolog măcar, în timpul sarcinilor."

Presa italiană se întreabă cum a fost posibil ca, timp de 10 ani, nimeni să nu bănuiască ce se întâmpla. Românca a născut, în ambele cazuri, în spital. 

Marco Giungi, ambasadorul Italiei la Bucureşti:  "Atunci când vine vorba despre un cetăţean străin nu este nimic suspect atunci când, la câteva zile de la naştere, nu se mai întoarce la control la spital. Se putea întoarce în ţara ei."

În plus, autorităţile au dezvăluit că fiul cel mare al Cristinei mergea de patru ani la şcoală.  

Pietro Tribuzio, comandant: "Copilul de 9 ani are cele mai grave traume psihice cel mai probabil. Pentru că s-a născut şi a crescut cu convingerea că ceea ce face tatăl este corect."

O delegaţie românească a ajuns ieri în Italia. Oficialii vor lua legătura cu românca şi vor iniţia demersurile pentru readucerea ei acasă.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Detalii tulburătoare în cazul româncei sechestrate 10 ani, în Italia. Răpitorul său a fost condamnat acum 22 de ani pentru o faptă trasă la indigo