Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Români amendaţi după ce au cules toate ciupercile dintr-o pădure din Franţa

Doi români au fost amendaţi cu câte 500 de euro, în Franţa, după ce au tocmit alţi conaţionali să culeagă toate ciupercile dintr-o pădure.

de Cristi Ioniţă

la 30.01.2020 , 17:12

Românii sunt acuzaţi şi de trafic de persoane
Românii vindeau ciupercile cu 30 de euro kilogramul - Daily Times

Doi români au fost amendaţi cu câte 500 de euro, în Franţa, după ce au tocmit alţi conaţionali să culeagă toate ciupercile dintr-o pădure.

Vorbim despre un anumit tip de ciuperci care pot fi culese doar într-o scurtă perioadă din an şi pot fi culere doar în jur de cinci kilograme tocmai pentru a nu pune în pericol dispariţia ciupercii.

Însă, conform Daily Times, românii s-au format într-o adevărată armată de 40 de persoane şi au cules toate ciupercile din pădurea respectivă, adică aproximativ 266 de kilograme.

Articolul continuă după reclamă

Anchetatorii au identificat doi lideri ai grupării, unul de 22 de ani şi celălalt de 60 de ani.

Cei doi le plăteau celorlalţi români câte trei euro pentru fiecare kilogram cules, iar apoi ciupercile erau vândute la diferite restaurante chiar şi cu 30 de euro pe kilogram.

Procurorii au cerut măcar închisoare cu suspendare pentru cei doi români, însă aceştia au scăpat cu amenzi de câte 500 de euro.

Au scăpat deocamdată pentru că pe numele lor au fost deschise şi dosare penale pentru trafic de persoane, existând dovezi că aceştia îi exploatau pe ceilalţi români.

În plus, procurorii au anunţat deja că vor contesta pedeapsa din dosarul legat de culesul de ciuperci şi vor solicita, din nou, condamnări la închisoare pentru cei doi români.

Cristi Ioniţă Like

Născut în '82, îndrăgostit de sport din '83, Cristi Ioniţă a început să lucreze în presă încă din clasa a X-a, când scria ştiri din sport pentru Uniplus Radio. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » Români amendaţi după ce au cules toate ciupercile dintr-o pădure din Franţa