Antena Meniu Search
x

Doi români din Anglia, puşi să aleagă între averea furată şi libertate

Doi români din Anglia, condamnaţi alături de alte trei persoane pentru o înşelăciune de peste un milion de lire sterline, au fost puşi de judecători să aleagă între averea furată şi libertate.

de Redactia Observator

la 15.05.2019, 14:59

Mihai Cristoiu şi Maria Bilici sunt cei doi români condamnaţi în Anglia pentru un furt de 1 milion de lire
Mihai Cristoiu şi Maria Bilici sunt cei doi români condamnaţi în Anglia pentru un furt de 1 milion de lire - guardian-series.co.uk

Doi români din Anglia, condamnaţi alături de alte trei persoane pentru o înşelăciune de peste un milion de lire sterline, au fost puşi de judecători să aleagă între averea furată şi libertate.

Maria Bilici (33 de ani) şi Mihai Cristoiu (39 de ani) riscă ca pedepsele primite iniţial să fie majorate cu încă câţiva ani de închisoare, în cazul în care nu înapoiază banii furaţi.

Cei doi români din Anglia au fost condamnaţi la câte patru, respectiv şase ani de închisoare, pentru implicarea într-o schemă de fraudă pe numeroase site-uri de anunţuri şi vânzări.

Astfel, cei doi ar fi vândut produse care nu există în realitate şi ar fi obţinut, alături de alţi trei complici, peste un milion de lire.

Pe acelaşi subiect

Judecătorul i-a pus pe cei doi români să aleagă între averea furată şi libertate. Astfel, Maria Bilici trebuie să îşi vândă casa şi să plătească prejudiciul de 80.000 de lire sterline sau pedeapsa ei va fi majorată cu un an de închisoare.

În cazul lui Cristoiu, care este considerat 'creierul' schemei de înşelăciune, judecătorul l-a avertizat că pedeapsa sa poate fi majorată cu încă patru ani, notează presa britanică.

Acesta trebuie să înapoieze 413.050 de lire sterline, însă a fost de acord să îşi vândă apartamentul din Londra, dar şi să renunţe la sumele şi bunurile confiscate de Poliţie:

- 63.000 de lire în numerar;

- bijuterii şi lingouri de aur în valoare de 57.000 de lire;

- conturi bancare în valoare de 133.000 de lire;

- cesuri de lux şi cutii de valori.

În acelaşi timp, poliţiştii britanici îl caută în continuare pe Sebastian Ilie, un român în vârstă de 33 de ani care a reuşit să se sustragă urmăririi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Doi români din Anglia, puşi să aleagă între averea furată şi libertate