Antena Meniu Search
x

Români care au ascuns 8 afgani într-un microbuz plin cu bagaje, ca să îi aducă în Marea Britanie, condamnați

Cinci români care au ascuns 8 imigranți afgani într-un microbuz încărcat de bagaje, cu gând să îi aducă ilegal în Marea Britanie, au fost condamnați la închisoare. Românii improvizaseră în mașină o ascunzătoare de aproximativ 2 metri x 60 de centimetri.

Cristian Toteştean
de Cristian Toteştean

la 10.02.2019, 14:00

Cinci români care au ascuns 8 imigranți afgani într-un microbuz încărcat de bagaje, cu gând să îi aducă ilegal în Marea Britanie, au fost condamnați la închisoare. Românii improvizaseră în mașină o ascunzătoare de aproximativ 2 metri x 60 de centimetri, dar au fost prinși de polițiștii de frontieră.

Românii au vrut să intre în Marea Britanie cu un microbuz. Șoferul, Dumitru-Daniel C., avea ca pasageră, lângă el, pe Camelia T. Tânăra le-a spus polițiștilor care controlau pașapoartele în partea franceză, la intrarea în Eurotunelul de sub Canalul Mânecii, că merge în regat ca să-și viziteze sora.

În microbuz mai erau alți 3 pasageri români: Matei Daniel N., Ion-Aurelian A. and Ionuț-Cătălin V.

Polițiștii francezi s-au dus însă și în spatele mașinii. Când au deschis ușile, zona era plină de bagaje. Polițiștii au căutat însă minuțios și au descoperit o ascunzătoare improvizată în spatele muntelui de genți.

Microbuzul cu care românii voiau să intre în Marea Britanie

În compartimentul secret se ascundeau 8 afgani: doi bărbați, două femei și 4 copii cu vârstele între 10 luni și 7 ani. Imigranții erau înghesuiți într-un spațiu foarte mic, de 2 metri pe 60 de centimetri. Erau deshidratați și abia mai puteau respira.

Compartimentul secret în care erau ascunși imigranții

Incidentul s-a produs pe 17 august 2018, la punctul de trecere a frontierei din Coquelles, însă procesul românilor a avut loc acum. În fața justiției britanice, 4 dintre cei 5 români au pledat vinovați, spune Daily Mail.

La pronunțarea sentinței, Ion-Aurelian A. a primit 6 ani de închisoare. Șoferul Daniel C. a luat 3 ani și 9 luni de închisoare, Matei Daniel N. 3 ani și 4 luni de închisoare, în timp ce Ionuț-Cătălin V. și Camelia T. au primit 3 ani și 2 luni de închisoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Români care au ascuns 8 afgani într-un microbuz plin cu bagaje, ca să îi aducă în Marea Britanie, condamnați