Antena Meniu Search
x

România este şi ea pe lista neagră a victimelor din Ucraina

Lacrimi, durere şi doliu în cel puţin 11 ţări ale lumii, inclusiv în România, după catastrofa aviatică din estul Ucrainei

Vezi și

Lacrimi, durere şi doliu în cel puţin 11 ţări ale lumii, inclusiv în România, după catastrofa aviatică din estul Ucrainei

Imaginile de la locul tragediei sunt teribile. Când primii jurnalişti au ajuns acolo, resturile Boeing-ului 777 încă fumegau. Fragmente metalice, bagaje, documente, dar şi trupuri mutilate erau împrăştiate pe o rază de 15 kilometri.

De la aproape 10.000 de metri înălţime s-a prăbuşit aeronava malaeziană. Câţiva martori au şi filmat momentul impactului devastator.

Nimeni nu a supravieţuit. Cei 283 de pasageri şi cei 15 membri ai echipajului nu au avut nicio şansă. Cele mai multe victime sunt din Olanda, ţara de unde avionul decolase spr Malaezia. Un român a fost şi el printre pasagerii din avionul morţii. Tânărul avea dublă cetăţenie, română-canadiană. Trăia pe continentul nord-american, dar se întorsese în România ca să urmeze cursurile Universităţii de Medicină şi Farmacie din Cluj Napoca. Era în anul II. Acum, se ducea în Australia împreună cu iubita lui, cetăţean german. Colegii şi profesorii lor sunt în stare de şoc.

"Doi studenţi de-ai noştri de la secţia de limba engleză au fost în avionul respectiv, mergând la un congres de cercetare ştiinţifică. Gândurile noastre se îndreaptă asupra lor, să aibă putere, suntem profund îndureraţi", a declarat prof.dr. Anca Dana Buzoianu, decanul Facultăţii de Medicină din cadrul UMF Cluj.

La bordul avionului prăbuşit mai erau cetăţeni din Malaezia, Germania, Canada, Belgia, Franţa, Austrialia, Filipine, Indonezia, Marea Britanie, Noua Zeelandă. Rămân aproximativ 20 de pasageri despre care nu se ştie nici acum din ce ţară provin.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cunoaşteţi cazuri în care medicii au refuzat nejustificat să facă întrerupere de sarcină?

Observator » Stiri externe » România este şi ea pe lista neagră a victimelor din Ucraina