Antena Meniu Search
x

Mărturiile românilor blocați 5 zile pe Insula Samothraki, în Grecia

După aproape o săptămână în care vacanţa lor s-a transformat într-un coşmar, românii captivi pe insula Samothraki au fost evacuaţi şi sunt în drum spre casă. Înainte, însă, s-au luptat, la propriu, pentru a prinde loc pe un feribot.

de Redactia Observator

la 16.08.2019, 13:13

Vezi și

După aproape o săptămână în care vacanţa lor s-a transformat într-un coşmar, românii captivi pe insula Samothraki au fost evacuaţi şi sunt în drum spre casă. Înainte, însă, s-au luptat, la propriu, pentru a prinde loc pe un feribot. Oamenii se plâng că au avut parte de suprize neplăcute şi pe continent.

Ora 1.00. Turiştii români care au fost prizonieri zile întregi pe insula elenă speră să prindă în sfârşit un loc pe una din nave. Primele vapoare care au ajuns i-au evacuat doar pe greci.

În cele din urmă 25 de maşini şi 100 de români au reuşit să plece. Cu vase diferite însă. Alte sute de români au rămas pe mal. A fost momentul în care nervii turiştilor au cedat şi tensiunile au escaladat.

Românii care au fost blocaţi pe insula Samothraki se întorc acasă cu un gust amar. Au trăit clipe de haos până în ultimul moment. Pentru a ieşi de pe insulă cu feribotul, oamenii s-au împins, au sărit garduri şi au fost la un pas să se ia la bătaie.

Românii s-au plâns că grecii au profitat de necazul lor ca să facă un ban în plus. Au scumpit cazarea, iar feribotul de întoarcere i-a costat cu aproape zece euro în plus de persoană.

Consulul general al României la Salonic a fost alături de turiştii români în portul din Alexandropolis şi s-a asigurat că vor fi evacuaţi în siguranţă.

Trei nave, două pentru pasageri şi una destinată autoturismelor, au fost mobilizate pentru evacuarea oamenilor din insula Samothraki, după aproape o săptămână în care orice legătură cu partea continentală a Greciei a fost blocată. Turiştii rămaşi speră să plece cât mai repede. După incendiile de vegetaţie, insula va fi lovită de furtuni puternice şi căderi de grindină.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Mărturiile românilor blocați 5 zile pe Insula Samothraki, în Grecia