Antena Meniu Search
x

"Românii sunt unii dintre cei mai buni aliaţi". Reacţia unui congresman american după ce a văzut imaginile cu ajutorul dat refugiaţilor ucraineni

Un congresman american a fost impresionat după ce a văzut imaginile cu românii care ajută refugiaţii ucraineni să fugă din calea războiului.

de Redactia Observator

la 27.02.2022, 14:01

Congresmanul Eric Swalwell, colaj cu o imagine cu refugiaţi ucraineni care primesc ajutor în PTF Siret
Congresmanul Eric Swalwell este impresionat de ajutorul dat de români refugiaţilor ucraineni - Colaj Eric Swalwell / Inquam Photos - Casian Mitu

Democratul Eric Swalwell, membru al Camerei Reprezentanților a Statelor Unite ale Americii, a scris pe Twitter că este impresionat de ajutorul pe care românii îl oferă refugiaţilor ucraineni care vor să fugă din calea războiului.

"Românii sunt unii dintre cei mai buni parteneri pe care îi avem in lume. Acest lucru era clar înainte de războiul cu Rusia. Este mai mult decât clar acum", a scris congresmanul din California pe contul său de Twitter, alături de o imagine de la un punct de trecere a vămii unde românii îi aşteptau pe vecinii ucraineni.

Eric Swalwell este membru al Partidului Democrat şi membru al Camerei Reprezentanţilor din Congresul SUA. Politicianul american face parte şi din Comitetului Special pentru Informaţii. "Vladimir Putin a invadat ţara liberă şi democrată a Ucrainei. Statele Unite trebuie să conducă alianţele noastre globale şi să se asigure că (n.r. Putin) eşuează. Vladimir Putin este un dictator nemilos ale cărui acţiuni ameninţă democraţiile de pretutindeni. În ţara lui a ucis jurnalişti şi a închis politicieni din opoziţie. În afara ţării lui s-a folosit de arme cibernetice ca să perturbe democraţii. Iar acum este arhitecul celei mai mari invazii terestre din Europa după Al Doilea Război Mondial", a mai spus Eric Swalwell.

Câţi cetăţeni ucraineni au intrat în România de la începutul războiului

Pe acelaşi subiect

Poliţia de Frontieră anunţă, duminică, o creştere cu 30% a cetăţenilor ucraineni care au venit sâmbătă în România, faţă de ziua precedentă. 18.558 cetăţeni ucraineni au intrat în ţară sâmbătă pe la toate punctele de trecere afronterei, iar numărul celor ajunşi în România de la debutul crizei ajunge la 43.000.

”În data de 26.02.2022, în intervalul de 24 de ore, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România aproximativ 83.635 de persoane (creştere de 14,5% faţă de ziua precedentă), dintre care 18.558 cetăţeni ucraineni (în creştere cu 30%)”, a transmis, duminică, Poliţia de Frontieră.  

Sursa citată a precizat că pe la frontiera cu Ucraina au intrat în Romania 8.498 cetăţeni ucraineni (creştere de 21,4%), iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 7.785 cetăţeni ucraineni (creştere de 43%). 

Pe sensul de ieşire din România au efectuat formalităţile 83.299 de persoane (creştere de 15,6%), dintre care 9.698 cetăţeni ucraineni (creştere de 32%).  

”În data de 26.02.2022, în intervalul de 24 de ore, structurile Poliţiei de Frontieră au înregistrat 168 de cereri ale unor persoane care au solicitat acordarea unei forme de protecţie a statului român, fiind preluate de reprezentanţii Inspectoratului General pentru Imigrări”, a mai precizat instituţia.  

Autorităţile anunţă că, de la declanşarea acestei crize, până la data de 26.02.2022, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România aproximativ 43.000 cetăţeni ucraineni şi au ieşit 20.650 cetăţeni ucraineni.  

În aceeaşi perioadă, au fost înregistrate în punctele de frontieră 222 de solicitări de azil. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » "Românii sunt unii dintre cei mai buni aliaţi". Reacţia unui congresman american după ce a văzut imaginile cu ajutorul dat refugiaţilor ucraineni