Antena Meniu Search
x

Video Românul Florin Stîngaciu, tot mai aproape de libertate după crima din Treviso. Ce au decis judecătorii Curții de Apel din Veneția

La 30 septembrie 2018, în Fontane di Villorba, o comună din regiunea Veneto, provincia Treviso, Italia, Florin Stîngaciu, un român de 39 de ani, l-ar fi înjugnhiat mortal pe Igor Ojovanu, un moldovean în vârstă de 20 de ani. Noul proces de apel a anulat circumstanța agravantă, astfel că sentința a fost redusă la 16 ani și 5 luni de închisoare, ceea ce înseamnă că în puțin peste 2 ani, bărbatul s-ar putea bucura de semi-libertate, scrie publicația Treviso Today.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 01.03.2023, 13:02

16 ani şi 5 luni după gratii. Aceasta este sentința pe care Curtea de Apel din Veneția i-a aplicat-o lui Florin Stîngaciu, românul de 39 de ani care, la 30 septembrie 2018, la Fontane di Villorba, l-ar fi ucis pe Igor Ojovanu și ar fi încercat să-l asasineze pe Stefan Lungu, un prieten al tânărului. Judecătorii de gradul doi au luat, așadar, act de decizia Curții de Casație care, pe 5 mai 2022, au renunțat la circumstanța agravantă a motivelor zadarnice, reținând faptul că Stingaciu și logodnica lui au fost răniți marcați cu un cuțit. "Grupul de băieți din care aparținea victima nu era unul neînarmat asupra căruia s-a concentrat violența agresorului", a susținut în instanță Mauro Serpico, avocatul românului.

Filmul crimei din Treviso

În acea seară, în urmă cu 5 ani, Ojovanu a fost în Fontane di Villorba cu un grup de prieteni, toți moldoveni, pentru a sărbători o petrecere a burlacilor într-un apartament din Largo Molino. O petrecere zgomotoasă, care a degenerat apoi afară, când basarabenii au ieșit pe stradă și au început să se certe, perturbând liniștea cartierului.

În acel moment, Stîngaciu se afla alături de mai mulți prieteni în casa albanezului Rubin Xhika, în vârstă de 29 de ani, achitat ulterior de toate acuzațiile, cu excepția posesiei unui cuțit. Românul și Xhika au coborât din apartament înarmați cu cuțite și atunci ar fi avut loc atacul fatal.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Potrivit celor reținute în instanță, nu ar fi fost o ambuscadă: toți cei implicați în scandal ar fi fost înarmați și sub influența alcoolului - moldovenii - în timp ce Stingaciu ar fi fost sub influența drogurilor. 

În prima instanță, Stîngaciu a fost găsit vinovat pentru comiterea infracțiunii de omor, stabilindu-se că el i-ar fi aplicat lovitura fatală basarabeanului. În schimb, Xhika a fost găsit vinovat de tentativă de omor. Românul a luat închisoare pe viață, iar albanezul 10 ani de închisoare. Însă ambii au contestat decizia instanței, procesul fiind reluat în septembrie 2020.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Românul Florin Stîngaciu, tot mai aproape de libertate după crima din Treviso. Ce au decis judecătorii Curții de Apel din Veneția