Antena Meniu Search
x

Video Rugăciunea unui regat pentru prințul pierdut. Cum se vor desfășura funeraliile Prințului Philip

Prinţul Harry se va întoarce singur în Regatul Unit pentru înmormântarea bunicului său. Ducesa Meghan - care este însărcinată - rămâne în Statele Unite. Detaliile au fost confirmate de Palatul Buckingham care a publicat programul detaliat al ceremoniei. Funeraliile cu onoruri militare vor avea loc la Windsor, fără public, dar vor fi transmise în direct, de televiziuni.

de Redactia Observator

la 11.04.2021, 20:55

Vezi și
  • Pe ultimul drum, prințul Philip va fi condus de Prinţul Charles şi membrii Familiei regale. Cu excepţia suveranei Marii Britanii, toţi vor parcurge traseul pe jos.

A fost momentul în care un regat întreg şi-a onorat prinţul. Toate bisericile au dedicat slujba de duminică ducelui de Edinburgh, care va fi înmormântat pe 17 aprilie.

La o biserică din Windsor, au mers şi doi dintre copii reginei Elisabeta a II-a, prinţii Andrew şi Edward

Prinţul Andrew: ”Am pierdut bunicul unei naţiuni! Regina este o persoană extrem de puternică. A descris asta ca pe un gol imens rămas în viaţa ei”.

Omagiile curg pentru Prinţul Philip, în a treia zi de doliu naţional

Pe acelaşi subiect

Britanicii au împânzit străzile din faţa Palatului Buckingham şi a Castelului Windsor, în pofida îndemnului autorităţilor de a evita aglomeraţia. 

Prinţul Edward, al patrulea copil al cuplului regal, a mers împreună cu soţia la Castelul Windsor şi abia au reuşit să-şi facă loc prin mulţime.

Sicriul este depus la capela privată a castelului Windsor, acolo unde va sta până sâmbătă. La ora 14:45, ora Regatului Unit, va fi transportat la capela St. George. Pe ultimul drum, ducele va fi condus de Prinţul Charles şi membrii familiei regale. Cu excepţia suveranei Marii Britanii, toţi vor parcurge traseul pe jos.

Prinţul Charles: ”Eu şi familia mea simţim enorm lipsa tatălui meu. A fost un om iubit şi apreciat. Ar fi fost uimit de reacţia publicului şi de toate lucrurile emoţionante care s-au spus despre el”.

Prinţul Harry se întoarce în Anglia fără Meghan Markle

La ceremonie va veni şi prinţul Harry, dar nu şi Meghan, soţia sa însărcinată care, la recomandarea medicilor, va rămâne în Statele Unite. Conform protocolului emis de Palatul Buckingham, ceremonia religioasă va începe la ora 15.00, cu un minut de reculegere, ţinut la nivel naţional. 

În interiorul capelei, vor putea intra cel mult 30 de persoane, care vor purta mască. Pe sicriul prinţului vor fi aşezate chipiul forţelor navale, sabia sa şi o coroană cu flori.

Marea Britanie rămâne în doliu până sâmbătă seara, iar familia regală - timp de două săptămâni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Rugăciunea unui regat pentru prințul pierdut. Cum se vor desfășura funeraliile Prințului Philip