Antena Meniu Search
x

Rusia a anunțat când va pune capăt invaziei din Ucraina: Operațiunea "se desfășoară conform planului"

"Operațiunea miltară specială" declanșată în 24 februarie se va încheia atunci când NATO va înceta să mai folosească teritoriul ucrainean pentru a ameninţa Rusia, a afirmat Alexey Polishchuk, un înalt oficial al ministerului rus de Externe al Rusiei. Război Rusia - Ucraina, ziua 57 LIVE TEXT

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 21.04.2022, 09:39

Rusia a anunțat cănd va pune capăt invaziei din Ucraina: Operațiunea "se desfășoară conform planului"
Rusia a anunțat cănd va pune capăt invaziei din Ucraina: Operațiunea "se desfășoară conform planului" - Getty Images

"Operaţiunea militară specială se va încheia atunci când sarcinile îi vor fi îndeplinite. Printre acestea se numără protecţia populaţiei paşnice din Donbas, demilitarizarea şi denazificarea Ucrainei, precum şi eliminarea ameninţărilor la adresa Rusiei venite de pe teritoriul ucrainean, prin capturarea acesteia de către Ţările NATO", a declarat Alexey Polishchuk într-un interviu pentru agenţia de presă de stat rusă Tass, potrivit BBC News.

Înaltul oficial nu a oferit detalii despre modul în care NATO ameninţa Rusia de pe teritoriul Ucrainei, însă a precizat că operaţiunea "se desfăşoară conform planului" şi că "toate obiectivele sale vor fi atinse".

Pe 24 februarie, la trei zile după ce a recunoscut republicile separatiste din Doneţk şi Luhansk, președintele rus Vladimir Putin a anunțat în 24 februarie că a luat decizia de a efectua o operațiune militară specială în Ucraina. Liderul rus a spus atunci că Moscova nu are planuri de a ocupa teritoriile ucrainene, scopul fiind demilitarizarea și denazificarea țării. Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a decretat legea marţială şi mobilizarea generală, fiind declanşată totodată cea mai mare criză a refugiaţilor din Europa, cu milioane de ucraineni părăsindu-şi casele.

Ministrul turc de Externe: Există ţări membre NATO care doresc un război de durată în Ucraina

Pe acelaşi subiect

Ministrul turc de externe Mevlut Cavusoglu a acuzat miercuri că ţări membre NATO doresc un război de durată în Ucraina pentru a slăbi Moscova.

"Există ţări din NATO care doresc ca războiul să continue. Obiectivul lor este slăbirea Rusiei. Nu le pasă prea mult de situația din Ucraina", a apreciat şeful diplomaţiei turce, potrivit CNN Turk.

Membră NATO şi aliat al Ucrainei, ţară căreia i-a livrat drone de luptă, Turcia încearcă încă de la începutul conflictului din Ucraina să medieze între Moscova şi Kiev. Turcia a găzduit de două ori negocieri directe între cele două părţi: pe 10 martie în Antalya şi pe 29 martie, la Istanbul. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Rusia a anunțat când va pune capăt invaziei din Ucraina: Operațiunea "se desfășoară conform planului"