Antena Meniu Search
x

Video Novaya Gazeta: Discursul în care Putin a anunțat începerea războiului a fost înregistrat pe 21 februarie

Discursul video în care Vladimir Putin a anunțat invadarea războiului a fost înregistrat încă de luni, 21 februarie, scrie ziarul rus independent Novaya Gazeta, după ce a analizat datele fișierului video. Potrivit datelor obținute de Novaya Gazeta, discursul a fost creat pe 21 februarie, luni, la ora 19:00 (ora Rusiei).

de Redactia Observator

la 24.02.2022, 10:01

Luni, pe 21 februarie, preşedintele rus Vladimir Putin a anunțat, într-un discurs televizat, că recunoaște independenţa regiunilor separatiste Doneţk şi Lugansk, din estul Ucrainei. Decizia a fost ratificată și de Parlament, iar liderul de la Kremlin a cerut Ucrainei „să înceteze războiul” în regiunile separatiste.

Joi, pe 24 februarie, președintele rus a anunțat, la ora 05:30 dimineața, că a ordonat armatei ruse să efectueze o operațiune militară specială în regiunea Donbas, după ce liderii republicilor separatiste au cerut Moscovei asistență militară ca răspuns la ceea ce susțin că este o creștere a "agresiunii ucrainene".

Șapte jurnaliști de la ziarul Novaya Gazeta, inclusiv Anna Politkovskaya și Anastasia Baburova, au fost asasinați în ultimele două decenii, după ce au demonstrat implicarea statului rus în izbucnirea războiului din Cecenia, scrie G4Media.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Novaya Gazeta: Discursul în care Putin a anunțat începerea războiului a fost înregistrat pe 21 februarie