Antena Meniu Search
x

Rusia a organizat exerciţii cu muniţie reală şi tancuri la granița cu Ucraina în timp ce negociază pacea cu NATO și SUA

Rusia a organizat marţi exerciţii cu muniţie reală, trupe şi tancuri în apropierea graniţei cu Ucraina, în timp ce şi-a exprimat aşteptări defavorabile privind perspectivele discuţiilor cu Statele Unite, despre care Washingtonul speră că vor elimina posibila ameninţare a unei invazii a Ucraina, transmite Reuters.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 12.01.2022, 17:33

exerciții militare ale Rusiei
Rusia a organizat exerciţii cu muniţie reală şi tancuri la granița cu Ucraina în timp ce negociază pacea cu NATO și SUA - Profimedia Images

La o zi după ce partea americană a cerut Rusiei la discuţiile de la Geneva să îi retragă pe cei aproximativ 100.000 de soldaţi din apropierea graniţei, Ministerul rus al Apărării a declarat că aproximativ 3.000 de militari au început antrenamentele de luptă, inclusiv bătălii simulate în patru regiuni din sud-vestul Rusiei.

Exerciţiile au sugerat că Kremlinul nu are nicio intenţie de a reduce presiunea militară care a adus Statele Unite la masa negocierilor, unde Moscova a prezentat cereri pentru garanţii de securitate ample din partea Occidentului.

Negocieri deschise și directe între SUA și Rusia, însă fără rezultate concrete

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că discuţiile de luni au fost purtate într-o manieră deschisă, concretă şi directă, dar că nu există un motiv real de optimism. Rusia vrea rezultate rapide, a spus el. "Nu există termene clare aici, nimeni nu le stabileşte, există doar poziţia Rusiei că nu vom fi mulţumiţi de tărăgănarea la nesfârşit a acestui proces".

Pe acelaşi subiect

Peskov a spus că situaţia va fi mai clară după alte două runde de discuţii pe care Rusia urmează să le ţină în această săptămână, cu NATO la Bruxelles miercuri şi la Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) la Viena, joi.

Rusia a spus în repetate rânduri că nu are intenţia de a ataca Ucraina, dar că are dreptul de a-şi desfăşura forţele aşa cum consideră de cuviinţă pe propriul teritoriu.

Rusia nu o vrea pe Ucraina în NATO

Moscova insistă că Statele Unite şi aliaţii săi să excludă posibilitatea ca Ucraina să adere vreodată la NATO, care a promis încă din 2008 că va admite Kievul într-o zi. De asemenea, doreşte ca NATO să elimine forţele şi armamentul din ţările foste comuniste care au aderat la organizaţie de la sfârşitul Războiului Rece.

Washingtonul a spus că nu poate accepta aceste cereri, deşi este dispus să se angajeze în alte aspecte ale propunerilor Rusiei, discutând despre desfăşurarea de rachete sau limitele dimensiunii exerciţiilor militare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi cumpărat produse aproape de expirare, la preţ mai mic?

Observator » Stiri externe » Rusia a organizat exerciţii cu muniţie reală şi tancuri la granița cu Ucraina în timp ce negociază pacea cu NATO și SUA