Antena Meniu Search
x

Se dau lupte crâncene pe frontul din Donbas. De teama unui nou eșec, rușii construiesc fortificații în Crimeea

În regiunea Donbas din estul Ucrainei se dau lupte crâncene între trupele ucrainene și cele ruse, anunță Statul Major ucrainean, potrivit Agerpres.

de Redactia Observator

la 18.11.2022, 14:36

În regiunea Donbas se dau lupte crâncene
În regiunea Donbas se dau lupte crâncene - Facebook

Statul Major al armatei ucrainene informează, vineri, într-o actualizare a situaţiei de pe front, despre tiruri de artilerie şi de tancuri în localităţile Vodianoie, Krasnogorovka şi Mariinka, în apropiere de Avdiivka.

Informaţiile Kievului nu au putut fi verificate dintr-o sursă independentă, potrivit dpa, care adaugă că acestea coincid totuşi cu datele transmise de bloggeri militari ruşi. Dar situaţia de pe prima linie a frontului rămâne neschimbată.

De asemenea, armata ucraineană a semnalat bombardamente intense în jurul oraşului Bahmut, precum şi în zona Kupiansk de pe linia frontului, important nod de cale ferată.

Atacuri cu rachete în mai multe orașe ucrainene

Pe acelaşi subiect

Mai multe oraşe ucrainene, între care capitala Kiev, au fost vizate joi de lovituri cu rachete din partea armatei ruse, privând de electricitate până la 10 milioane de persoane, potrivit autorităţilor ucrainene, citate de AFP.

La rândul său, Ministerul rus al Apărării a insistat vineri că loviturile sale din ajun au vizat infrastructuri militare şi energetice şi că toate ţintele au fost distruse, conform agenţiei franceze de presă. 

Rusia construieşte fortificaţii în Crimeea

Rusia a anunţat vineri că efectuează lucrări de construire a unor fortificaţii în peninsula ucraineană Crimeea (anexată ilegal de Moscova în 2014), după retragerea soldaţilor săi din regiunea ucraineană vecină Herson în faţa unei contraofensive a armatei Kievului.

"Lucrările de construire a fortificaţiilor se desfăşoară sub controlul meu pe teritoriul Crimeii pentru a garanta securitatea locuitorilor" de aici, a declarat Serghei Aksionov, guvernatorul instalat de Moscova după anexarea acestei peninsule ucrainene.

Acest anunţ intervine în timp ce forţele ruse au efectuat săptămâna trecută o retragere umilitoare în această regiune, după ce au eşuat în a contracara un contraatac al soldaţilor ucraineni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Se dau lupte crâncene pe frontul din Donbas. De teama unui nou eșec, rușii construiesc fortificații în Crimeea