Video

Rusia acuză SUA de încurajarea protestelor violente care tulbură ţara

De Ana Constantin.
Publicat: 24.01.2021, 21:20.
Actualizat: 24.01.2021, 22:04

Rusia acuză Statele Unite că au încurajat protestele violente care tulbură ţara, din Siberia şi până la Moscova. Asta după ce Washingtonul a criticat brutalitatea poliţiei împotriva oamenilor şi miile de arestări. Protestatarii din peste 100 de oraşe cer eliberarea dizidentului Alexei Navalnîi, aflat în arest.

Rusia, măturată de violenţe

Mii de oameni au ieşit ieri în stradă de partea dizidentului Alexei Navalnîi. În mijlocul protestelor, un tânăr a purtat drapelul Moldovei. Imagini din peste 100 de oraşe au fost postate online.

Rusia spune că Statele Unite au stat în spatele mobilizării de ieri. Şi a deschis anchetă asupra unor presupuse incitări ale copiilor de a participa la proteste.

Pe TikTok, clipurile postate în timpul protestelor au strâns peste 125 de milioane de vizualizări.
Iar Facebook a anunţat că nu va şterge imaginile, în ciuda solicitărilor venite de la autorităţile ruse.

Soţia lui Alexei Navalnîi, arestată şi ea

Chiar soţia lui Alexei Navalnîi a postat pe Instagram o fotografie din duba care o ducea la secţie.

Protestele vin la câteva zile după ce o anchetă a lui Alexei Navalnîi a dezvăluit presupusul palat în care ar trăi Vladimir Putin. Imaginile au devenit virale.

"Suntem aici pentru că suntem sătui de regimul din această ţară! Putin este un hoţ şi un corupt"

Oamenii cer şi eliberarea lui Alexei Navanîi, în arest de duminica trecută când a revenit din Germania. Uniunea Europeană a cerut Rusiei acelaşi lucru. Opozantul rus va fi judecat pe 29 ianuarie când sunt aşteptate noi proteste.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.