Antena Meniu Search
x

Rusia ameninţă în mod direct SUA: "Putem distruge Statele Unite". Avertismentul, venit de la cel mai înalt nivel de la Kremlin

"Putem distruge Statele Unite, dacă existenţa ne este ameninţată". Avertismentul vine de la cel mai înalt nivel de la Kremlin, la doar câteva ore după ce Vladimir Putin a anunţat că ţara sa va instala rachete nucleare în Belarus.

de Redactia Observator

la 27.03.2023, 21:47

Vezi și

Ameninţările la adresa Statelor Unite şi NATO vin de la Nikolai Patruşev, Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei. Oficialul, un apropiat al lui Putin, acuză acuză Alianţa nord atlantică de implicare directă în conflictul din Ucraina. "Rusia este răbdătoare şi nu intimidează pe nimeni prin avantajul său militar. Dar ea posedă arme moderne, unice, capabile să distrugă orice adversar, inclusiv SUA, în cazul unei ameninţări la adresa existenţei sale", a comentat Patruşev. Pe front, ruşii continuă ofensiva în Doneţk. Cel puţin o persoană a fost ucisă şi alte 25 rănite în urma unor atacuri cu rachete asupra oraşului Slaviansk. În altă localitate, bombardamentele au distrus un orfelinat, despre care nu se ştie dacă fusese evacuat sau nu.

Ameninţările Rusiei şi soarta Ucrainei au fost principalele subiecte de discuţie şi între Klaus Iohannis şi preşedintele Consiliul European, care a fost azi la Bucureşti. "Săptămâna trecută, am fost de acord să trimitem încă un milion de muniţie Ucrainei. De asemenea, aş vrea să mulţumesc României pentru contribuţia sa când vine vorba de acţiunile militare şi sprijinul umanitar în Ucraina", a declarat Charles Michel, preşedintele Consiliului European.

"Acțiunea destabilizatoare a Federației Ruse nu se limitează la Ucraina. Republica Moldova are nevoie de tot sprijinul din partea Uniunii Europene", a declarat Klaus Iohannis, preşedintele României. Preşedintele Volodimir Zelenski a mers din nou în prima linie a frontului. El a vizitat Zaporojie, unde cea mai mare centrală nucleară din Europa este constant sub atac. Ieri, liderul de la Kiev a avut un oaspete de seamă. Este vorba de celebrul actor Orlando Bloom, care este şi ambasador UNICEF. Cunoscut pentru rolurile sale din Piraţii din Caraibe şi Stăpânul Inelelor, a vizitat un centru pentru copii din capitala Ucrainei şi s-a întâlnit cu micuţii alungaţi din casele lor de război.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Rusia ameninţă în mod direct SUA: "Putem distruge Statele Unite". Avertismentul, venit de la cel mai înalt nivel de la Kremlin