Antena Meniu Search
x
LIVE

Rusia: Putem distruge SUA dacă existenţa ne este ameninţată

Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patruşev, un apropiat al lui Vladimir Putin, a declarat că NATO este parte a conflictului din Ucraina şi că Moscova ar putea distruge SUA dacă existenţa sa ar fi ameninţată.

De Redactia Observator la 27.03.2023, 16:19
Rusia: Putem distruge SUA dacă existenţa ne este ameninţată
Rusia vs NATO - Profimedia

Rusia dispune de arme moderne, unice, capabile să distrugă orice inamic, inclusiv Statele Unite ale Americii, a declarat Nikolai Patruşev într-un interviu acordat oficiosului Rossiiskaia Gazeta. "Rusia este răbdătoare şi nu intimidează pe nimeni prin avantajul său militar.Dar ea posedă arme moderne, unice, capabile să distrugă orice adversar, inclusiv SUA, în cazul unei ameninţări la adresa existenţei sale", a subliniat Patruşev.

Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei a calificat drept "mioape" şi de o "stupiditate periculoasă" opiniile politicienilor americani "prinşi în capcana propriei propagande" potrivit căreia Federaţia Rusă nu ar fi capabilă să răspundă unui atac nuclear preventiv din partea SUA.

Patruşev a remarcat de asemenea că în Occident unii au "uitat lecţiile istoriei" şi speculează despre o revanşă care să ducă la o victorie militară asupra Federaţiei Ruse. După destrămarea URSS, Rusia "a lucrat asupra greşelilor sale" şi este acum "capabilă să-şi asigure atât stabilitatea internă, cât şi securitatea în faţa ameninţărilor externe", a afirmat Patruşev, conform extraselor din interviu publicate de numeroase media ruse şi ucrainene, între care şi publicaţia Ukrainska Pravda.

Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei a mai declarat în acest interviu că SUA încearcă acum să "reprime" Rusia, iar apoi se vor lua de China. Resposabilul rus a reiterat naraţiunea Kremlinului că "Occidentul a greşit grav în calcularea prăbuşirii economiei ruse şi creşterea sentimentului de protest din cauza sancţiunilor" impuse şi că Moscova are o "atitudine echilibrată" faţă de presiunea exercitată de sancţiunile occidentale.

Totodată, Patruşev a acuzat NATO de implicare directă în conflictul din Ucraina. Potrivit oficialului rus, NATO furnizează arme şi informaţii operative pentru a învinge Rusia pe câmpul de luptă.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Rusia: Putem distruge SUA dacă existenţa ne este ameninţată