Antena Meniu Search
x

Rusia se răzbună și interzice exportul a peste 200 de produse. Ce țări fac excepție

Rusia a interzis exporturile a peste 200 de tipuri de produse, drept răzbunare pentru sancțiunile occidentale asupra Moscovei. Echipamente de telecomunicații, medicale, agricole, electrice și tehnologice, printre altele, vor fi afectate de interdicția în vigoare până la sfârșitul anului 2022, potrivit BBC. 

de Redactia Observator

la 10.03.2022, 16:11

Rusia se răzbună și interzice exportul a peste 200 de produse. Ce țări fac excepție
Rusia se răzbună și interzice exportul a peste 200 de produse. Ce țări fac excepție - Getty Images

Decizia vine după sancțiuni dure impuse de Occident asupra sistemului financiar și energetic al Rusiei, ca răspuns la războiul declanșat în Ucraina. Un număr tot mai mare de oligarhi ruși au fost, de asemenea, afectați de înghețarea activelor și interdicțiile de călătorie. Alte produse vizate de interdicția de export a rușilor includ mașini, vagoane de tren, containere și turbine. 

Rusia interzice exportul a peste 200 de produse. Ce țări vor face excepție

Guvernul Rusiei a anunţat joi că a interzis exporturile de echipamente de telecomunicaţii, medicale, auto, agricole, electrice şi tehnice, printre alte articole, până la finalul lui 2022, ca represalii la sancţiunile occidentale impuse Moscovei, transmite Reuters.

În total, peste 200 de articole au fost incluse în lista privind suspendarea exporturilor, care acoperă şi turbine, vagoane de cale ferată, containere şi alte bunuri. Grupul italo-american Stellantis, care produce şi vinde brandurile Peugeot, Citroen, Opel, Jeep şi Fiat în Rusia, intenţiona să înceapă exportul spre Europa Occidentală de vehicule comerciale fabricate local, înaintea invadării Ucrainei de către Moscova.

Potrivit TASS, aceste exporturi vor fi în continuare permise către statele din Uniunea Economică Eurasiatică și cele două regiuni separatiste din Georgia, Abhazia și Oseția de Sud. Rusia lui Vladimir Putin a avertizat miercuri Occidentul că lucrează la un pachet amplu de sancțiuni care să fie un ”răspuns rapid și care să lovească Occidentul acolo unde îl doare mai tare”, potrivit Reuters. Kremlinul a declarat joi că economia Rusiei trece printr-un şoc şi că se iau măsuri pentru a atenua impactul unui "război economic absolut fără precedent", purtat împotriva Moscovei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Rusia se răzbună și interzice exportul a peste 200 de produse. Ce țări fac excepție