Antena Meniu Search
x

Rusia și China au blocat rezoluția SUA de încetare imediată a focului în Fâșia Gaza, la Consiliul de Securitate al ONU

Război Israel - Hamas. Rusia şi China s-au opus prin veto, vineri, unei rezoluţii americane la ONU privind "necesitatea" unui armistiţiu "imediat" în Războiul din Fâşia Gaza, ambasadorul rus denunţând un text "ipocrit" care nu îndeamnă în mod direct la tăcerea armelor, relatează AFP.

de Redactia Observator

la 22.03.2024, 16:18

război în Fâșia Gaza
Rusia și China au blocat rezoluția SUA de încetare imediată a focului în Fâșia Gaza, în Consiliul de Securitate al ONU - Profimedia Images

Proiectul rezoluţiei americane, care insistă asupra "necesităţii unei încetări a focului imediate şi durabile" în legătură cu eliberarea ostaticilor, a fost respins cu 11 voturi "pentru" şi trei "împotrivă" - ale Rusiei, Chinei și Algeriei - și o abținere, a Guyanei.

Reprezentanta SUA la Consiliul de Securitate al ONU, Linda Thomas-Greenfield, a spus că Rusia și China nu au vrut să voteze pentru că a fost vorba despre o inițiativă americană. "Încă o dată, Rusia pune politica peste progres", a spus ea de la tribuna ONU.

Votul a avut loc vineri în Consiliul de Securitate al ONU.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Rusia și China au blocat rezoluția SUA de încetare imediată a focului în Fâșia Gaza, la Consiliul de Securitate al ONU