Antena Meniu Search
x

Rusia vrea să transforme Azovstalul, simbolul rezistenței ucrainene, în parc de distracții

Rusia vrea să transforme fostul combinat Azovstal într-un parc industrial sau de distracții, scrie The Moscow Times. Conform Ministerului rus al Apărării, în total 2.439 de soldaţi şi ofiţeri ucraineni, majoritatea membri ai batalionului de extremă-dreapta Azov, s-au predat la Mariupol după ce trupele ucrainene au încetat pe 16 mai să opună rezistenţă la Azovstal.

de Redactia Observator

la 24.06.2022, 10:35

Rusia vrea să transforme Azovstalul, simbolul rezistenței ucrainene, în parc de distracții
Rusia vrea să transforme Azovstalul, simbolul rezistenței ucrainene, în parc de distracții - Profimedia Images

Procesul de reconstrucție a parcului a început deja, a anunțat vicepremierul rus Marat Khusnullin. „Nu e nevoie să restaurăm Azvostalul. Zona poate continua să funcționez ca parc industrial sau de distracții”.

Proprietarul fostei uzine Rinat Akhmetov, cel mai bogat om al Ucrainei, a declarat luna trecută că intenționează să dea în judecată Rusia pentru prejudicii de 20 de miliarde de dolari ca urmare a distrugerii combinatului. În timpul atacurilor asupra Azvostalului au murit 153 de angajați.

Khusnullin a mai transmis că Rusia intenționează să extindă capacitatea portului Mariupol și să dezvolte turismul local. „Costurile acestei lucrări sunt greu de estimat, dar sunt destul de mari”, a spus el pentru Rossiya 24.

Denis Pushilin, liderul autoproclamat al Republicii separatiste Doneţk a declarat săptămâna trecută că uzina Azovstal va fi transformată într-un parc industrial, parc public sau zonă rezidenţială.

Rusia a preluat controlul deplin asupra Mariupol luna trecută, când cei aproximativ 2.500 de soldați ucraineni din subteranele combinatului s-au predat. Unii dintre prizonierii de la Azovstal au fost transferați în Rusia, iar comandanții ucraineni capturați ar fost trimiși în renumita închisoare Lefortovo din Moscova.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Rusia vrea să transforme Azovstalul, simbolul rezistenței ucrainene, în parc de distracții