Antena Meniu Search
x

Video Rușii au atacat fulgerător Ucraina cu rachete: apărarea antiaeriană nici nu a apucat să pornească sirenele

Ploaie de bombe în Ucraina şi mişcări de trupe îngrijorătoare în Marea Neagră. Peste 200 de atacuri ruseşti au avut loc în Bahmut în ultimele 36 de ore. Ucrainenii anunţă că au răspuns la fel de sângeros: au ucis aproape 200 de soldaţi inamici şi tot atâţia au fost răniţi. O serie de explozii puternice au cutremurat şi Kievul azi-dimineaţă. Infrastructura critică a capitalei ucrainene a fost grav avariată. 

de Redactia Observator

la 14.01.2023, 19:34

Vezi și

Armata lui Putin a atacat opt regiuni din Ucraina în ultimele 24 de ore. Generalii au mutat şi în Marea Neagră. 10 nave ruseşti au plecat subit din portul Novorossiysk, aflat la 700 de kilometri de Constanţa. Analiştii militari se tem că urmează un atac şi mai puternic asupra Ucrainei. 

La Kiev, ziua a început cu patru explozii asurzitoare, la şase dimineaţa

Atacul a fost fulgerător - sistemul de apărare civilă ucrainean nici nu a apucat să pornească sirenele de alarmă. Teroarea s-a dezlănţuit şi în Dnipro, unde ruşii au bombardat un bloc, iar zeci de locatari au rămas blocaţi în ruinele clădirii. Serviciile de urgenţă au ajuns imediat la faţa locului.

Atacurile ruşilor i-au oprit din drum şi pe voluntarii de la Crucea Roşie. Mai mulţi localnici, printre care şi copii, îi aşteaptau într-o regiune de lângă Harkov, ca să îi evacueze din zona luptelor: "A trebuit să evacuăm oameni din satul Kolodiazni - cinci persoane cu copii. Și două persoane în vârstă din așezarea Dvorichna, dar, din păcate, din cauza bombardamentelor, nu am putut intra, pentru că au început chiar sub ochii noștri. Probabil că sunt disperați acum. Pentru că nu pot face nimic. Ei văd că oamenii nu-i vor, nu-i așteaptă și îi resping".

Două rachete sol-aer ruseşti S-300 au ţintit şi reţelele electrice ale districtului industrial din Harkov. Obuze de artilerie au aterizat şi între două blocuri cu locuinţe. Ferestrele clădirilor au fost aruncate în aer de suflul exploziilor, iar locatarii au fost nevoiţi să pună în locul lor placaje şi scânduri de mobilier, ca să se protejeze cât de cât de frig. Într-o zonă învecinată, două femei au murit şi una a fost rănită în urma bombardamentelor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Rușii au atacat fulgerător Ucraina cu rachete: apărarea antiaeriană nici nu a apucat să pornească sirenele