Antena Meniu Search
x

Video Ruşii au bombardat la 45 de kilometri de graniţa cu România. Serghei Lavrov dă vina pe Occident pentru civilii morţi în Donbas

Pentru a doua oară de la începutul războiului, ruşii au bombardat o nava sub pavilion moldovenesc. Nava era fără echipaj şi plutea în derivă. Pe de altă parte, Ucraina rezistă în Doneţk şi provoacă pagube importante infrastructurii militare ruseşti.

de Redactia Observator

la 07.07.2022, 20:28

Vezi și

Un nor de fum s-a ridicat deasupra Mării Negre în apropiere de Odessa. Petrolierul Millennial Spirit, sub pavilion moldovenesc, a fost lovit pentru a doua oară de la începutul războiului. De această dată nava plutea în derivă, fără echipaj, dar cu 500 de tone de combustibil la bord. La ţărm, obuzele au lovit două depozite unde se aflau peste 35 de tone de grâu.

Rachetele au ajuns până la 45 de km de România, pe Insula Şerpilor, în timp ce mai mulţi militari ucraineni încercau să ridice drapelul pe teritoriul părăsit de ruşi în urmă cu o săptămână. "Un avion al Forţele Aerospaţiale ruseşti a lansat un atac cu rachete de înaltă precizie asupra Insulei Şerpilor", a declarat Igor Konashenkov, purtătorul de cuvânt al Mininisterului rus al Apărării. Obuzele au căzut şi în Sloviansk. Ruşii ar fi la o distanţă de doar zece kilometri de oraş. Ucrainenii se folosesc de sistemele HIMARS primite de la americani ca să ţină pe loc trupele lui Putin. Au reuşit să distrugă 11 depozite de muniţie şi armament.

Lavrov dă vina pe Occident pentru morţii din Donbas

"Precizia este exact ceea ce aveam nevoie. Apărătorii noştri produc pagube notabile cu atacuri asupra depozitelor şi altor poziţii care sunt importante pentru logistica invadatorilor şi asta reduce semnificativ potenţialul armatei ruse", a declarat Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei. Contraofensiva ucraineană a făcut progrese şi în regiunile Herson şi Zaporojie, iar cancelarul Germaniei dă Moscovei noi motive de îngrijorare.

Statele membre NATO de pe flancul de Est vor livra armele din epoca sovietică către Ucraina şi vor primi la schimb arme din Germania. Pare varianta cea mai bună, în condiţiile în care soldaţii ucraineni ştiu deja să folosească echipamentele sovietice. "Vestul trebuie să realizeze că este responsabil pentru decese civile, în primul rând în Donbas, dar şi în alte părţi ale Ucrainei", a declarat Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Rusiei. Lavrov participă azi şi mâine la summitul G20 al miniştrilor de externe, unde se dezbate atât conflictul din Ucraina, cât şi criza alimentară generată de invazie. Pe de altă parte, ambasadorul Turciei de la Kiev a fost chemat la discuţii după ce Ankara a decis să lase nava cargo acuzată că transportă 7.000 de tone de grâu furate din Ucraina să îşi continue călătoria.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri externe » Ruşii au bombardat la 45 de kilometri de graniţa cu România. Serghei Lavrov dă vina pe Occident pentru civilii morţi în Donbas