Antena Meniu Search
x

Rușii au spart semnalul prin satelit şi au transmis în Ucraina parada de la Moscova

Rușii au spart transmisiile prin satelit ale canalelor ucraninene StarLightMedia și Inter și au început să transmită în Ucraina parada militară de Ziua Victoriei de la Moscova.

de Redactia Observator

la 09.05.2024, 15:12

Rușii au spart semnalul prin satelit şi au transmis în Ucraina parada de la Moscova
Rușii au spart semnalul prin satelit şi au transmis în Ucraina parada de la Moscova - Ukrainka Pravda

Mai multe canale prin satelit din Odesa și alte orașe ucrainene au transmis parada miliatară de 9 Mai de la Moscova, scrie presa de la Kiev. Hackerii rușii au spart transmisiile prin satelit ale canalelor StarLight Media și Inter și au început să transmită parada de la Moscova. Informația a fost confirmată de către Consiliul Național al Radiodifuziunii din Ucraina. Autorităţile au anunţat că lucrează la respingerea atacului cibernetic.

Ucrainenii au postat joi dimineaţă pe canalele de Telegram filmuleţe cu defilarea din Piaţa Roşie de la Moscova transmisă de televiziunile ucrainene. În discursul rostit la paradă, Vladimir Putin a afirmat că Rusia "face tot posibilul pentru a evita o confruntare globală", dar amenință statele occidentale că "forțele noastre nucleare strategice sunt pregătite de luptă". 

În ultimele zile, rușii au forţat frontul din Donbas, pentru a obține o victorie de 9 Mai, când a sărbătorit 79 de ani de la victoria din cel de-Al Doilea Război Mondial. Bloggerii militari ruşi susţin că trupele ruse au spart apărarea ucraineană pe frontul de nord, în Harkov, pe direcţia Kupiansk, şi în Krasnogorivka, frontul din Doneţk, unde aproape că i-au încercuit pe ucraineni.

Informaţile nu au fost însă confirmate şi de experţii de la Institutul pentru Studiul Războiului. Armata ucraineană a recunoscut că ruşii au intrat din est în orașul Krasnogorivka din regiunea Donețk, dar susţine că inamicul a fost blocat. Forţele Moscovei au început de câteva zile o ofensivă şi pe frontul de sud, unde au avansat la Urojaine şi Staromaiorske. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Stiri externe » Rușii au spart semnalul prin satelit şi au transmis în Ucraina parada de la Moscova