"Ruşii ne testează. Acum vedem cât de important este că suntem în NATO". Reacţia lui Ciolacu după ameninţarea că armata rusă va lovi podul de la Giurgiuleşti
Premierul Marcel Ciolacu reacţionează după declaraţiile legate de un posibil atac asupra podului de la Giurgiuleşti făcute de guvernatorul regiunii Herson. Este vorba despre punctul de legătură dintre România şi Republica Moldova, iar distrugerea acestui punct strategic de infrastructură nu ar reprezenta DOAR o ameninţare la adresa Moldovei, ci şi una directă pentru România, ţară membră a NATO au declarat oficialii noştri. "O amenințare care cred că e doar de testare și era obligatoriu ca statul român să aibă o reacție. Acum vedem cât de importantă este apartenența noastră la NATO", spune Ciolacu.
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, despre ameninţările oficialului rus privind distrugerea podului Galaţi-Giurgiuleşti că acum vedem cât de importantă este apartenenţa noastră la NATO. "Mai vedem anumiţi lideri politici care vin şi propun românilor să ieşim şi din UE, uitând că de la UE am avut peste 54 de miliarde, până acum, care se regăsesc în infrastructura şi dezvoltarea acestei ţări", a mai spus premierul, el adăugând că avem obligaţia de a oferi securitate şi Republicii Moldova.
"Acum vedem cât de importantă este apartenenţa noastră la NATO. Mai vedem anumiţi lideri politici care vin şi propun românilor să ieşim şi din Uniunea Europeană, uitând că de la UE am avut peste 54 de miliarde, până acum, care se regăsesc în infrastructura şi dezvoltarea acestei ţări", a declarat premierul Marcel Ciolacu.
El a precizat că uităm cât de important este NATO şi umbrela NATO în acest moment, mai ales într-o criză de securitate regională majoră pentru întreaga Europă, având un conflict în Europa în anul 2023.
"Poate când îi mai vedeţi că exprimă astfel de păreri, îi întrebaţi ce vor pune în loc, poate au ei alte concepte. O ameninţare cred că doar de testare, era obligatoriu ca statul român să aibă o reacţie, am văzut că a avut şi Ministerul de Externe şi am avut şi eu, ca şi român. Avem obligaţia de a oferi securitate şi Republicii Moldova, vă reamintesc că în Republica Moldova trăiesc români, la fel ca şi mine, la fel ca şi dvs şi am această obligaţie", a completat premierul.
- General în rezervă, despre ce s-ar întâmpla dacă ruşii atacă podul Giurgiuleşti: "Lucrurile s-ar complica"
- Reacţie sfidătoare a Ambasadei Rusiei după ce ruşii au ameninţat că vor bombarda podul Giurgiulești
- Prima reacţie a României după ce ruşii au ameninţat că vor bombarda podul Giurgiulești: Lovirea...
- Rușii amenință că vor bombarda podul Galați-Giurgiulești: "Va fi un răspuns foarte serios în curând"....
Ruşii ameninţă că aruncă în aer podul Giurgiuleşti-Galaţi drept răzbunare
Guvernatorul pro-rus Vladimir Saldo a afirmat că armata rusă va lovi podul de la Giurgiuleşti ca răspuns la atacul ucrainenilor asupra podului dintre Herson şi Crimeea."Coordonatele podurilor din regiunea Odesa, din Giurgiuleşti, Moldova - ce a făcut parte din Ucraina, pe Dunăre, dar a fost cedat de regimul Luşcenko la un moment dat - toate aceste coordonate sunt cunoscute şi, în curând, va fi un răspuns foarte serios!"
Cu toate acestea, situaţia rămâne tensionată. Ea nu a fost complet lămurită sau dezamorsată nici de oficialii ruşi în România. Într-un răspuns pentru Observator aceştia au făcut trimitere la distrugerea podul Ciongar, un pod important care face legătura între Herson şi Crimeea şi la o declaraţie făcută de Serghei Şoigu la începutul săptămânii în care ameninţa Ucraina să nu atace teritoriul "rusesc" cu rachete HIMARS sau Storm Shadow.
Preşedintele rus Vladimir Putin a convocat joi, de urgenţă, Consiliul Securităţii Rusiei, care de obicei se reuneşte vineri, după ce Ucraina a lovit podul Ciongar, ruta cea mai scurtă dinspre Crimeea spre Melitopol şi regiunile Zaporojie şi Doneţk. De asemenea, forţele ucrainene au lovit şi podul peste Golful Sivaş.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰