Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Ruşii şi-au doborât singuri cea mai modernă dronă în timpul unui zbor de test, în Doneţk. Au mai rămas doar două Hunter S-70

Război în Ucraina. Un avion rusesc a doborât prototipul noii drone de luptă a Moscovei, Hunter S-70, posibil într-un incident "friendly fire", dar cel mai probabil în mod intenţionat, scrie The Telegraph. 

de Georgiana Anton

la 06.10.2024 , 17:55

Ruşii şi-au doborât singuri cea mai modernă dronă în timpul unui zbor de test, în Doneţk. Au mai rămas doar două Hunter S-70 Ruşii şi-au doborât singuri cea mai modernă dronă în timpul unui zbor de test, în Doneţk. Au mai rămas doar două Hunter S-70 - X

Într-un videoclip postat pe reţeaua de socializare X, se pot observa două aeronave ce zboară una în urma celeilalte. La un moment dat, aeronava din spate lansează o rachetă care o loveşte pe cea din faţă. Imediat după lovitură, racheta din spate îşi schimbă direcţia de zbor şi se îndepărtează.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ruşii şi-au doborât singuri cea mai modernă dronă

Articolul continuă după reclamă

Experții militari au speculat din fotografiile epavei că aeronava ar fi fost o dronă rusească Hunter S-70 și că probabil a fost doborâtă după ce operatorii au pierdut controlul asupra acesteia în timpul unui zbor de testare deasupra regiunii ocupate Donețk din estul Ucrainei.

Pe acelaşi subiect

Justin Bronk, cercetător senior la Royal United Services Institute, a spus că ar fi „un eșec uimitor de jenant și unul care dezvăluie, de asemenea, că trebuie să fi efectuat zboruri de testare în apropierea frontului”.

Andriy Kovalenko, șeful Centrului Ucrainean de Combatere a Dezinformarii, a identificat inițial aeronava doborâtă ca fiind un Su-34, dar mai târziu a spus pe Telegram că ar fi putut fi o dronă Hunter. Doborârea unei astfel de drone de mare valoare evidențiază eșecurile de coordonare și comunicare în cadrul forțelor armate ruse.

Kovalenko a spus că până acum au fost fabricate doar trei drone S-70, iar alte trei sunt în curs de dezvoltare.

Resturile dronei au căzut undeva în apropierea orașului Kosteantînivka, distrugând mai multe case, a informat presa locală. Nu au fost răniți. 

Georgiana Anton Like
Întrebarea zilei
Vă permiteţi să investiţi cel puţin 25 de lei pe zi?
Observator » Ştiri externe » Ruşii şi-au doborât singuri cea mai modernă dronă în timpul unui zbor de test, în Doneţk. Au mai rămas doar două Hunter S-70