Antena Meniu Search
x

S-a vândut cel mai scump loc de parcare din lume. A costat un milion de euro

S-a vândut cel mai scump loc de parcare din lume. Un milion de euro a costat locul de parcare din Hong Kong, preţul stabilind un nou record mondial.

de Redactia Observator

la 04.06.2021, 11:44

S-a vândut cel mai scump loc de parcare din lume. A costat un milion de euro
- Profimedia

Potrivit Bloomberg, companiile Wharf Holdings Ltd. și Nan Fung Group au vândut locul de parcare pentru suma de un milion de euro şi au doborât astfel precedentul record de 860.000 euro deţinut de o altă firmă din Hong Kong care a vândut un loc de parcare dintr-un complex de birouri.

Spaţiul vândut de cele două firme are 12,5 metri pătraţi şi este situat în cel mai extravagant complex rezidenţial din Hong Kong.

Nivelul de trai a scăzut în Hong Kong

Potrivit unui raport din 2019, preţul mediu al unui bun imobiliar din Hong Kong era estimat la 1 milion de euro. În acelaşi timp, un alt raport din 2019 arăta că "un muncitor calificat" din Hong Kong are nevoie de 22 de ani de muncă pentru a-şi putea cumpăra un apartament de 60 de metri pătraţi.

Pe acelaşi subiect

Nivelul de trai a scăzut comparativ cu ce se întâmpla în urmă cu 12 ani, arată acelaşi studiu. Atunci, un cetăţean obişnuit ar fi putut să-şi cumpere apartamentul în doar 10 ani.

Cel mai scump apartament s-a vândut tot în Hong Kong

Hong Kong deţine recordul şi pentru cel mai scump apartament vândut.

S-a întâmplat în februarie atunci când un apartament de 313 metri pătraţi s-a vândut pentru 49 de milioane de euro şi a stabilit un nou record mondial de preţ per metru pătrat: 156.000 de euro/mp.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » S-a vândut cel mai scump loc de parcare din lume. A costat un milion de euro