Antena Meniu Search
x

Călătorie în timp la Salonul Auto de la Dubai! Maşinile extravagante de milioane de dolari cuceresc orice şofer

Salonul auto din Dubai prezintă cele mai noi vehicule din toată lumea, mai ales din categoriile cele mai scumpe.

Vezi și

Salonul auto din Dubai prezintă cele mai noi vehicule din toată lumea, mai ales din categoriile cele mai scumpe. Dar pentru mulţi vizitatori, marea atracţie a salonului este o expoziţie de maşini de epocă, dintre care unele se dovedesc mai elegante decât cele de azi.

Organizatorii salonului auto din Dubai s-au gândit că o "călătorie în timp" ar fi pe placul tuturor. Aşa că au adunat, de la diverşi colecţionari, peste 30 de maşini produse între 1950 şi 1990. Ideea s-a dovedit foarte inspirată: farmecul bătrânelor vehicule i-a cucerit pe mulţi vizitatori care aproape că au uitat de bolizii şi limuzinele de lux din celelalte standuri ale salonului.

RIJU GEORGE, directorul salonului:

Oricine este pasionat de automobile vrea să ştie cum arăta primul BMW, cum arăta primul McLaren, cum arăta primul Ferrari sau cum era un Porsche din 1950.

Mulţi din locuitorii Emiratelor nici nu erau născuţi când maşinile expuse dominau şoselele. Pentru ei, eleganţa lor a fost o adevărată surpriză. Iar cei mai în vârstă au avut prilejul să-şi amintească de vremurile tinereţii.

Am 67 de ani. Aşa că unele din maşinile pe care le vedem aici, erau pe şosea când eu eram copil sau adolescent, spune unul dintre vizitatori.

Unii dintre vizitatorii expoziţiei au fost chiar de părere că, acum câteva decenii, concepţia automobilelor putea fi considerată o formă de artă. Ceea ce nu mai este, întotdeauna, cazul în zilele noastre. Salonul auto din Dubai s-a deschis la 14 noiembrie şi îşi închide porţile mâine.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Călătorie în timp la Salonul Auto de la Dubai! Maşinile extravagante de milioane de dolari cuceresc orice şofer