Antena Meniu Search
x

Salvatorii mexicani nu renunță la speranță. Sub dărâmăturile școlii prăbușite au fost localizați mai mulți copii, în viaţă

O copilă de 12 ani a devenit simbolul speranţei în Mexic. Frida Sofia a fost detectată de radarele salvatorilor sub dărămăturile şcolii prăbuşite în capitală.

Vezi și

O copilă de 12 ani a devenit simbolul speranţei în Mexic. Frida Sofia a fost detectată de radarele salvatorilor sub dărămăturile şcolii prăbuşite în capitală. La 48 de ore de la cutremur, bilanţul morţilor a ajuns la 245.

Zgomotul produs de buldozere şi de ciocanele pneumatice este asurzitor. Apoi se aşterne liniştea, pentru a putea auzi strigătele celor aflaţi înăuntru. 

După 24 de ore sub dărâmăturile şcolii în care învăţa, Frida a reuşit să le spună salvatorilor că s-a ascuns sub o masă şi că nu este singură. Când s-a produs cutremurul, în şcoală se aflau 85 de suflete, copii şi profesori.

Salvatorii i-au dat apă cu ajutorul unui furtun, pături şi au construit schele din lemn pentru a se asigura că nu va fi strivită de dărâmături. Fiecare viaţă salvată le dă putere salvatorilor care sunt susţinuţi, acum, şi de echipe din Japonia şi Statele Unite.

Pe acelaşi subiect

Şase persoane au fost scoase în viaţă şi dintr-un cartier învecinat. 

O femeie a fost localizată după ce a claxonat. A fost acoperită cu tot cu maşină de o clădire prăbuşită. 

La nivel naţional, prioritatea este, acum, salvarea tuturor celor care se află sub dărâmături, tratarea bolnavilor şi cazarea celor rămaşi fără casă. Primul semn că lucrurile se îmbunătăţesc este că lumina revenit în 90 la sută dintre case. Ministerul Afacerilor Externe a confirmat că, pentru moment, printre victime nu au fost identificaţi români. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Salvatorii mexicani nu renunță la speranță. Sub dărâmăturile școlii prăbușite au fost localizați mai mulți copii, în viaţă