Antena Meniu Search
x

Şapte morţi în urma unui atac armat în Chicago. Principalul suspect s-a sinucis în Texas, după ce a fost încolţit de poliţie

Autorităţile dintr-o suburbie a oraşului Chicago, în nordul Statelor Unite, caută luni un tânăr suspectat că ar fi implicat în moartea a şapte persoane găsite în două case din apropiere, notează AFP, citată de Agerpres. Suspectul s-a sinucis în Texas.

de Redactia Observator

la 23.01.2024, 08:40

Şapte morţi în urma unui atac armat în Chicago. Poliţia încă îl caută pe principalul suspect
- Profimedia

UPDATE: Bărbatul suspectat de uciderea a șapte persoane în două case din suburbia Chicago a murit după ce s-a împușcat în urma unei confruntări cu forțele de ordine federale, a anunțat poliția, citată de CNN. Suspectul, Romeo Nance, în vârstă de 23 de ani, a fost descoperit luni în apropiere de Natalia, Texas, de către șerifii americani - la peste 1.000 de mile de locul unde au fost găsite cele șapte victime împușcate mortal în Joliet, suburbie din sudul orașului Chicago, potrivit Departamentului de Poliție din Joliet. El s-a împușcat cu un pistol după ce a fost confruntat de oficiali, a declarat poliția.

Descoperirea și moartea lui Nance pune capăt căutărilor frenetice ale suspectului, despre care se crede că are legătură și cu alte două împușcături care au avut loc duminică, dintre care una s-a soldat cu moartea unui bărbat de 28 de ani, potrivit autorităților.

Luni, "un total de şapte persoane au fost găsite împuşcate mortal", a declarat Bill Evans, şeful poliţiei din oraşul Joliet, la sud-vest de Chicago, în cursul unei conferinţe de presă transmise de televiziunea americană.

Poliţia cunoaşte identitatea suspectului, dar nu-i poate da de urmă

Pe acelaşi subiect

"Căutăm un suspect pe nume Romeo Nance", 23 de ani, care locuieşte în imediata apropiere a celor două case în care au fost găsite corpurile, a adăugat poliţistul. Serviciile sale au difuzat imagini cu o maşină şi cu plăcuţa de înmatriculare pe care autorităţile le urmăresc.

Este acelaşi vehicul care este căutat pentru alte infracţiuni, duminică, atunci când un bărbat a fost ucis şi altul grav rănit de focuri de armă în acelaşi oraş Joliet. Statele Unite plătesc un preţ foarte mare pentru răspândirea armelor de foc pe teritoriul său şi pentru uşurinţa cu care americanii au acces la ele.

Ţara are mai multe arme individuale decât locuitori: un adult din trei deţine cel puţin o armă şi aproape un adult din doi locuieşte într-o casă în care există o armă. Consecinţa acestei proliferări este rata foarte mare a deceselor prin arme de foc în Statele Unite, fără comparaţie cu cea din alte ţări dezvoltate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri externe » Şapte morţi în urma unui atac armat în Chicago. Principalul suspect s-a sinucis în Texas, după ce a fost încolţit de poliţie