Antena Meniu Search
x

Video Scene ca la război în Bruxelles. Zeci de mii de oameni au protestat față de restricțiile impuse de autorități

Continuă protestele în mai multe ţări europene faţă de restricţiile impuse de guverne pentru a face faţă pandemiei. Manifestaţiile au devenit violente la Bruxelles şi, pentru a treia seară la rând, în Olanda. Iar în Germania se discută despre vaccinarea obligatorie a personalului sanitar şi carantina pentru cei neimunizaţi, cu tot riscul de a declanşa, şi aici, proteste în stradă. 

de Redactia Observator

la 22.11.2021, 09:30

Vezi și

35.000 de oameni au manifestat pe bulevardele din Bruxelles. La început paşnic, dar mai târziu spiritele s-au încins, iar unii participanţi au început să spargă vitrinele şi să lanseze fumigene şi artificii asupra forţelor de ordine.

Au fost incendiate şi mai multe vehicule, între care şase maşini de poliţie. Poliţiştii au ripostat cu gaze lacrimogene şi cu tunuri cub apă. 45 de manifestanţi au fost arestaţi iar trei poliţişti au ajuns la spital.  

Este discriminare! Oamenii sunt discriminaţi cu aceste coduri QR, unii, chiar dacă sunt vaccinaţi, nu pot intra în anumite clădiri pentru că au primit o singură doză de vaccin. 

Unii dintre noi nu vor să fie vaccinaţi. Nu suntem obligaţi să explicăm de ce, pentru că e dreptul nostru să refuzăm aşa ceva.

Pe acelaşi subiect

De la miezul nopţii, Austria a intrat din nou în carantină

Olanda a trecut printr-o nouă noapte de foc, a treia la rând. După Rotterdam şi Haga, protestele au avut loc acum în oraşe mai mici. 

Cei mai înverşunaţi protestatari au lansat artificii şi au distrus tot ce le-a ieşit în cale. 30 de persoane au fost reţinute în toată ţara, dar, în ultimele trei zile, numărul total al arestărilor trece de o sută. 

De la miezul nopţii, Austria a intrat din nou în carantină, iar Germania i-ar putea urma exemplul. Tot mai mulţi politicieni germani se pronunţă pentru vaccinarea obligatorie a personalului din spitale sau chiar a tuturor cetăţenilor. Aceasta după ce rata infectărilor a ajuns la cel mai înalt nivel de la începutul pandemiei, iar unele spitale, deja, nu mai au locuri la terapie intensivă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Scene ca la război în Bruxelles. Zeci de mii de oameni au protestat față de restricțiile impuse de autorități