Antena Meniu Search
x

Scene de groază: 19 morţi şi 70 de răniţi. Unii au murit sărind din hotelul cazinou cuprins de flăcări în Cambodgia

Incendiu puternic la un hotel cazinou de la granița dintre Thailanda și Cambodgia. Numărul morților a ajuns la cel puțin 19, iar cel al răniţilor este de 70. Alte zeci de persoane sunt date dispărute după ce un incendiu a cuprins miercuri noapte un complex de cazinouri din Cambodgia, relatează CNN

de Redactia Observator

la 29.12.2022, 14:30

Vezi și

Incendiul a izbucnit miercuri seara la Grand Diamond City Hotel and Casino din Poipet, un oraș care se învecinează cu Thailanda. Autorităţile locale se tem că numărul morților va creşte pe măsură ce salvatorii îi caută pe cei blocaţi în clădire.

Pompierii thailandezi care au răspuns la apelurile de urgență din partea autorităților cambodgiene au spus că unele victime au murit sărind din clădirea cuprinsă de flăcări, o încercare disperată de a scăpa. "Doi oameni au murit pe loc după ce au sărit și alte 4-5 persoane și-au rupt picioarele", a declarat Peerapan Srisakorn, de la Aranyaprathet Rescue Foundation.

Peerapan a declarat că doar echipa sa a descoperit 11 cadavre, inclusiv șapte decedate din cauza fumului. Au murit blocaţi în camere. Hotelul are un sistem electric pentru camere și ascensoare, iar atunci când a început incendiul și clădirea a rămas fără curent, mulți clienţi ai hotelului au rămas blocați în camere și nu au putut scăpa.

În jur de 700 de cetățeni thailandezi au fost salvați și transportaţi la spitale din Thailanda. Aproximativ 300 de poliţişti, 11 autospeciale de pompieri și mai multe elicoptere au fost trimise la fața locului. Cauza incendiului este neclară, dar camerele înguste au îngreunat ancheta.

Oraşul Poipet este un nod rutier între Siem Reap din Cambodgia și capitala thailandeză Bangkok şi este cunoscut pentru multiplele sale cazinouri. Aproape toate formele de jocuri de noroc sunt ilegale în Thailanda, așa că mulți thailandezi trec granița pentru a juca în mod legal.

O ipoteză ar fi că incendiul a început la un restaurant situat la etajul inferior înainte de a se extinde în complex. "Unii oameni au fugit pe acoperiș, gândindu-se că cambodgienii ar putea avea o macara de salvare care să-i ajute, dar nu au avut una", a explicat Peerapan Srisakorn. Condițiile meteorologice ar fi contribuit şi ele la extinderea incendiului, a adăugat el. "A bătut vânt puternic noaptea trecută", a spus el. "Focul s-a extins rapid la etajele superioare și apoi au cuprins întreaga clădire."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Scene de groază: 19 morţi şi 70 de răniţi. Unii au murit sărind din hotelul cazinou cuprins de flăcări în Cambodgia