Antena Meniu Search
x

Galerie foto Zeci de credincioși închiși intenționat într-o biserică în flăcări, în dimineața de Crăciun. Imagini dramatice într-un orășel din Finlanda

Imagini dramatice într-un mic orășel din Finlanda, acolo unde, în dimineața de Crăciun, un incendiu izbucnit la o veche biserică din lemn putea să ducă la o adevărată nenorocire. Lăcașul de cult a luat foc în timpul liturghiei, în timp ce înăuntru se aflau 30 de credinioși. Doar o minune a făcut ca nimeni să nu fie rănit, mai ales că toate datele strânse de anchetatori indică faptul că incendiul a fost pus intenționat. De altfel, poliția caută un bărbat, suspectat că ar fi comis actul criminal.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 29.12.2022, 12:09

S-a întâmplat în Rautjärvi, un mic orășel din Finlanda, aflat la granița cu Rusia. Limba de foc a cuprins biserica veche din lemn chiar în timpul liturghiei, la care erau prezenți 30 de credincioși. 

Imediat ce au izbucnit flăcările, oamenii disperați au vrut să evacueze, însă, când au ajuns la ușa bisericii, au avut parte de un șoc. Cineva o legase cu frânghii, probabil pentru a-i împiedica pe localnici să se salveze. Din fericire, însă, nodurile s-au dovedit a fi slăbite și, în cele din urmă, oamenii îngroziți au reușit să părăsească biserica în flăcări.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Poliția anchetează incendiul misterios

Publicația Fakt scrie că poliția locală anchetează cazul, principala ipoteză fiind că cineva a incendiat în mod intenționat biserica. Nu erau lumânări, reșouri sau alte obiecte care să aprindă un foc înăuntru. Bisercia a ars complet, în ciuda intervenției pompierilor. 

Acum, polițiștii finlandezi verifică dacă acest caz are legătură cu un alt incendiu, care s-a produs la aproximativ 30 de kilometri distanță, în Torsantie, în urma căruia o persoană a decedat.

Ancheta este în plină desfășurare. În prezent, agenții sunt pe urmele unui bărbat cu vârsta între 60 și 80 de ani, care conduce un Opel Astra 2020.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Zeci de credincioși închiși intenționat într-o biserică în flăcări, în dimineața de Crăciun. Imagini dramatice într-un orășel din Finlanda