Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Scene de groază în Shanghai: un bătrân este dus la crematoriu într-un sac de cadavre deși este încă în viață. Momentul în care începe să miște

Un bătrân din Shanghai a fost declarat din greșeală mort și dus la crematoriu într-un sac de cadavre relatează CNN. Episodul șocant arată cât de grav au degenerat lucrurile în metropola afectată de Covid, unde milioane de oameni sunt în continuare în izolare forțată de guvern.

de Redactia Observator

la 03.05.2022 , 14:27

Filmarea realizată de un martor arată momentul în care mai mulți muncitori îmbrăcați din cap până în picioare în echipament de protecție își dau seama că bărbatul pe care îl cărau este încă în viață. Imaginile filmate în Shanghai au devenit virale pe rețelele sociale chineze, stârnind groază și indignare.

Filmarea a fost postată online duminică. Imaginile surprind momentul în care capul bărbatului, aflat la un azil de bătrâni, se mișcă în sacul galben pentru cadavre în timp ce muncitorii îl ridică într-un vehicul.

Este haos la azilul de bătrâni. Au trimis o persoană vie într-o mașină mortuară și au spus că este mort. Personalul de la pompe funebre au spus că încă se mișcă... . Este iresponsabil, cu adevărat iresponsabil.", spune persoana care a filmat scenele. 

Vezi și

Pe platforma Weibo, varianta de Twitter a Chinei, multora nu le-a venit să creadă că s-a putut comite o astfel de greșeală gravă, în special în Shanghai, considerat drept cel mai progresist și modern oraș din China. ”Acest clip scoate la iveală problemele din Shanghai”, a scris un chinez pe rețeaua de socializare. ”Acesta este omor premeditat”, a scris un alt utilizator.

Pe acelaşi subiect

Autoritățile chineze au demis 4 patru persoane după cazul tulburător din Shanghai

Mulți comentatori au spus că bărbatul risca să fi îngropat sau incinerat de viu dacă nu era văzut mișcându-se. ”Guvernului nu-i pasă... ce se întâmplă în Shanghai?” s-a întrebat un alt chinez.

Autoritățile locale au comentat luni incidentul, spunând că bătranul se află acum într-o stare stabilă. Au anunțat totdată că au fost demise patru persoane, inclusiv șeful azilului de bătrâni care a comis greșeala.  Autoritățile au retras si atestarea unui medic care a fost implicat în acest caz și care este acum sub investigație, potrivit publicației de stat Global Times.

Shanghai se luptă cu un focar de Covid-19 de la începutul lunii martie. Întreg orașul este sub lockdown din 31 martie. Metropla este epicentrul noului val de Covid din China, dar recent au fostintroduse măsuri de carantină și izolare în tot mai multe orașe.

25 de milioane de locuitori nu au putut ieși din case sau din centre de carantină improvizate. Măsurile draconice au declanșat un haos logistic. Mulți oameni s-au plâns că nu au acces la alimente, apă, medicamente și chiar la servicii de îngrijire medicală pentru urgențe non-Covid. 

Se intensifică măsurile de carantină și la Beijing

Săptămâna trecută, autoritățile au transmis că în unele cartiere măsurile de izolare vor fi ridicate dacă nu sunt raportate cazuri noi în zonele respective în ultimele două săptămâni. Marți, peste 8,2 milioane de locuitori din Shanghai se aflau încă sub lockdown la domiciliu.  

Între timp, cazurile sunt în creștere și în capitala Beijing. Aici școlile și alte zone publice precum bibliotecile și centrele comerciale au fost închise. Peste 20 de milioane de locuitori vor fi supuși la trei runde de teste în masă săptămâna aceasta, pe lângă cele efectuate săptămâna trecută, au anunțat luni autoritățile.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Ştiri externe » Scene de groază în Shanghai: un bătrân este dus la crematoriu într-un sac de cadavre deși este încă în viață. Momentul în care începe să miște