Antena Meniu Search
x

Video Scene de război în Cisiordania. Armata israeliană a intervenit în forţă în oraşul Jenin: Cel puțin 8 morți şi 50 răniţi, în urma operaţiunii

Noi scene de război în Cisiordania. Armata israeliană a fost nevoită să intervină în forţă în oraşul Jenin, din nordul Cisiordaniei, într-o tabără de refugiaţi palestineni. Operaţiunea a vizat centrul de comandă al brigăzii Jenin, o grupare de militanţi locali şi unde ar fi produse arme şi alte dipozitive explozive. Militanţii au răspuns şi ei în forţă. În urma ostilităţilor, cel puţin 8 palestineni au fost ucişi şi 50 răniţi.

de Redactia Observator

la 03.07.2023, 21:04

Vezi și

''Atacuri teroriste contra civililor. Lovim cu forţă această placă turnantă a terorismului'' israelieni au fost concepute în tabăra Jenin, a declarat Cohen în faţa presei.

Ministerul Sănătăţii palestinian a menţionat că şapte persoane au murit în timpul operaţiunii israeliene de amploare de la Jenin. Potrivit Reuters, forţele israeliene au folosit drone în timpul unei operaţiuni desfăşurate în noaptea de duminică spre luni la Jenin. Acţiunea a vizat Brigăzile Jenin, o unitate formată din grupuri de militanţi care trăiesc în tabăra de refugiaţi. Aceasta adăposteşte 14.000 de persoane pe o suprafaţă de numai jumătate de kilometru pătrat, inclusiv militanţi din grupările palestiniene Hamas şi Jihadul Islamic.

Cel puţin 8 palestineni au fost ucişi şi 50 răniţi.

De aproape un an, raidurile armatei israeliene în oraşe palestiniene precum Jenin au devenit o rutină, în contextul în care au avut loc numeroase atacuri comise de militanţi palestinieni contra soldaţilor israelieni şi coloniştilor evrei din Cisiordania.

Pe acelaşi subiect

O înaltă oficialitate israeliană a precizat că militarii ar putea rămâne mai multe zile la Jenin. ''O operaţiune nu se încheie într-o singură zi'', a declarat pentru postul de radio al armatei ministrul energiei israelian Israel Katz, care face parte din cabinetul de securitate israelian. Până la 21 iunie, când a efectuat o lovitură la Jenin, armata israeliană nu mai utilizase drone în Cisiordania din 2006, potrivit Agerpres.

Ministrul apărării israelian Yoav Gallant a afirmat că forţele sale ''monitorizează atent comportamentul inamicilor''. ''Structura de apărare este pregătită pentru toate scenariile'', a explicat demnitarul israelian.

După raidul din iunie al armatei israeliene la Jenin, palestinieni înarmaţi au ucis patru israelieni în apropierea unei colonii evreieşti din Cisiordania. Un purtător de cuvânt al preşedintelui palestinian Mahmoud Abbas a calificat operaţiunea armatei israeliene drept ''o nouă crimă de război împotriva poporului nostru lipsit de apărare''.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Scene de război în Cisiordania. Armata israeliană a intervenit în forţă în oraşul Jenin: Cel puțin 8 morți şi 50 răniţi, în urma operaţiunii