Antena Meniu Search
x

Scene incredibile la Kiev. Un bărbat trage cu arma din balcon spre drona ucraineană, crezând că este una rusească

Război în Ucraina. Momente de confuzie joi seară la Kiev. Locuitorii s-au panicat după ce au văzut o dronă care zbura pe cer fix deasupra centrului capitalei. Iniţial, au crezut că este o dronă rusească,  alertele de raid aerian au fost declanşate iar drona a fost doborâtă în uralele martorilor. Ulterior,  armata  a anunţat că vehiculul fără pilot aparţinea de fapt chiar forţelor sale.

de Redactia Observator

la 05.05.2023, 13:50

Vezi și

O filmare publicată pe Telegram arată un bărbat care trage cu ceea ce pare a fi o pușcă în stil AR-15, din balconul unui apartament, către drona despre care credea că este rusească. Potrivit publicaţiei ucrainene Strana, un locuitor al Kievului a folosit o pușcă de asalt UAR 15, o versiune a modelului american AR-15, pentru a trage în dronă de pe balconul său.

Pe Twitter, comentatorii occidentali au criticat încercările bărbatului spunând că probabilitatea de a doborî drona în acest mod este foarte mică, în schimb pune în pericol vieţile civililor aflaţi la sol. În cele din urmă, drona a fost distrusă de apărarea antiaeriană. 

Forţele Aeriene au anunţat joi în jurul orei 23.00 că drona doborâtă deasupra Kievului era, de fapt, din dotarea armatei ucrainene. Este vorba de o dronă turcească Bayraktar TB2, care nu mai putea fi controlată. De aceea, armata ucraineană a luat decizia de a o doborî, pentru a preveni orice incident sau accident.

Controlul asupra dronei de tip Bayraktar TB2 a fost pierdut în timpul unui zbor programat în regiunea Kiev, joi seara, în jurul orei locale 20.00, au anunţat Forţele Aeriene Ucrainene. Incidentul a fost cauzat cel mai probail de o  defecţiune tehnică, dar cauza exactă a incidentului este în prezent investigată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » Scene incredibile la Kiev. Un bărbat trage cu arma din balcon spre drona ucraineană, crezând că este una rusească