Antena Meniu Search
x

Șefa Comisiei Europene acuză Rusia și China că vor să impună "legea celui puternic": "Moscova vrea să rescrie regulile ordinii internaţionale"

Rusia vrea să "submineze" arhitectura europeană de securitate şi desfăşoară "o încercare flagrantă de a rescrie regulile ordinii internaţionale”, a afirmat, sâmbătă, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, relatează News.ro.

de Redactia Observator

la 19.02.2022, 14:57

Șefa Comisiei Europene acuză Rusia și China că vor să impună "legea celui puternic": "Moscova vrea să rescrie regulile ordinii internaţionale"
- Shutterstock

"Nu putem lăsa acest lucru să se întâmple, ne confruntăm cu o încercare flagrantă de a rescrie regulile ordinii internaţionale", a declarat Von der Leyen la Conferinţa de Securitate de la München, unde a denunţat, de asemenea, o alianţă între China şi Rusia pentru a impune "legea celui mai puternic".

Ursula von der Leyen a mai spus că există "speranţa că pacea va predomina şi diplomaţia va duce spre pace".

Ea a afirmat că liderii occidentali sunt gata să răspundă cu sancţiuni financiare şi economice şi că rezervele de gaz sunt "pe partea sigură" chiar şi în cazul unei întreruperi complete a aprovizionării cu gaze ruseşti.

Von der Leyen a spus că aliaţii occidentali sunt aliniaţi şi uniţi, susţinând democraţia din Ucraina împotriva atacului de şapte ani din partea Rusiei, cum ar fi dezinformarea, atacurile cibernetice şi războiul hibrid.

Pe acelaşi subiect

Olaf Scholz spune că Rusia este încă deschisă la negocieri

Cancelarul Germaniei Olaf Scholz a spus din nou că există o ameninţare de război în Europa. La Conferinţa de Securitate de la München sâmbătă dimineaţa, Scholz a spus că Occidentul este pregătit să răspundă imediat la acţiunile militare ruse, dar accentul a fost pus pe discuţii pentru a găsi o soluţie diplomatică.

"Nu există nimic care să justifice desfăşurarea a peste 100.000 de militari la graniţele Ucrainei", avertizând că ar fi o "greşeală gravă" dacă Rusia invadează Ucraina. 

"La întâlnirea mea cu preşedintele Putin de marţi, am spus clar că orice încălcare ulterioară a integrităţii teritoriale a Ucrainei va avea un preţ mare pentru Rusia în termeni politici, economici şi strategici", a declarat el, afirmând că există semne clare că Rusia este încă deschisă la negocieri.

Joe Biden este convins că Putin a decis să invadeze Ucraina, în următoarele zile

Preşedintele american a declarat vineri seară că este convins că omologul său rus Vladimir Putin a decis să invadeze Ucraina. "În acest moment, sunt convins că a luat decizia. Avem motive să credem asta", a declarat Joe Biden la Casa Albă. El a precizat, însă, că Rusia încă poate alege calea diplomaţiei.

Președintele american spune că noi informaţii arată că este o chestiune de zile până când Rusia ar putea ataca Ucraina.

"Spre exemplu, atacarea cu obuze a unei grădiniţe din Donbas, un incident pe care Rusia l-a atribuit în mod fals Ucrainei şi continuăm să observăm dezinformare, prezentată publicului rus, inclusiv afirmaţii ale separatiştilor proruşi care pretind că Ucraina vrea să lanseze un atac masiv în Donbas. Pur şi simplu, nu există dovezi în acest sens şi este sfidată logica de bază, afirmându-se că ucrainenii, în acest moment, cu peste 150.000 de militari la frontiere, ar amplifica un conflict care durează de mulţi ani. Presa de stat din Rusia continuă să difuzeze acuzaţii false privind un genocid fals în Donbas şi să insiste că Ucraina ar vrea să atace Rusia. Toate aceste lucruri se înscriu într-un model care a mai fost folosit de Rusia, având rolul de a crea o justificare falsă pentru a ataca Ucraina", a afirmat preşedintele SUA.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Șefa Comisiei Europene acuză Rusia și China că vor să impună "legea celui puternic": "Moscova vrea să rescrie regulile ordinii internaţionale"