Antena Meniu Search
x

Şeful armatei germane cere scut antirachetă împotriva Rusiei: "Avem cinci până la opt ani la dispoziţie. Nu există alternativă"

Război în Ucraina. Şeful armatei germane face apel la construirea unui scut de apărare antirachetă împotriva potenţialelor ameninţări din partea Rusiei. "Avem cinci până la opt ani. Trebuie să instalăm un sistem de apărare antirachetă în această perioadă. Nu există alternativă"

de Redactia Observator

la 22.03.2024, 18:00

Şeful armatei germane cere scut antirachetă împotriva Rusiei: "Avem cinci până la opt ani la dispoziţie. Nu există alternativă"
Şeful armatei germane cere scut antirachetă împotriva Rusiei: "Avem cinci până la opt ani la dispoziţie. Nu există alternativă" - Profimedia

Şeful de Stat Major al armatei germane, Carsten Breuer, a făcut apel vineri la o consolidare rapidă a apărării antirachetă a Germaniei împotriva potenţialelor ameninţări din partea Rusiei, relatează dpa.

Germania: Avem cinci până la opt ani. Trebuie să instalăm un scut de apărare antirachetă

"Avem cinci până la opt ani. Trebuie să instalăm un sistem de apărare antirachetă în această perioadă. Nu există alternativă", a declarat Carsten Breuer pentru grupul media Funke Mediengruppe.

"Credem că Rusia va putea duce un război împotriva statelor NATO în următorii cinci până la opt ani. Până atunci, noi în Germania trebuie să fim, de asemenea, în măsură să evităm un astfel de atac", a mai spus el.

Pe acelaşi subiect

Preşedintele rus Vladimir Putin nu îşi ascunde intenţiile privind Vestul, a avertizat Breuer, care a precizat că un atac asupra unei ţări occidentale este considerat în prezent ca fiind doar cel mai rău scenariu.

Cu toate acestea, un astfel de atac ar putea avea loc "într-un întreg spectru - de la atacuri cibernetice la drone şi rachete", a mai spus şeful armatei germane.

Şeful armatei germane: Îngheţarea războiului din Ucraina nu este nici posibilă, nici de dorit

El a respins declaraţiile făcute în Germania privind îngheţarea conflictului în Ucraina. "Îngheţarea unui război presupune acceptarea acestui lucru de ambele părţi. Nu există un conflict îngheţat în lume care să nu fi reizbucnit", a mai spus Breuer. "Situaţia militară actuală din Ucraina face ca îngheţarea conflictului să nu pară nici posibilă, nici de dorit", a mai spus el.

El a reacţionat la declaraţiile făcute în parlament la începutul acestei luni de Rolf Mützenich, şeful grupului parlamentar al Partidului Social Democrat (SDP) al cancelarului Olaf Scholz. "Nu a venit timpul să vorbim nu doar despre cum să ducem un război, ci şi despre cum să ne gândim la cum să îngheţăm un război şi apoi să-i punem capăt?", a mai spus Mützenich.

Mai târziu, el a spus că opoziţia a scos din context declaraţia sa şi şi-a declarat sprijinul neclintit pentru suveranitatea Ucrainei şi integritatea sa teritorială în cadrul graniţelor sale dinainte de 2014. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Şeful armatei germane cere scut antirachetă împotriva Rusiei: "Avem cinci până la opt ani la dispoziţie. Nu există alternativă"