Antena Meniu Search
x

NATO, despre racheta ucraineană căzută în Polonia: Nu e vina Ucrainei, Rusia poartă responsabilitatea finală

Analiza preliminară a incidentului din Polonia "sugerează că a fost probabil cauzat de o rachetă de apărare aeriană ucraineană lansată pentru a apăra teritoriul ucrainean împotriva atacurilor cu rachete rusești", dar nu este vina Ucrainei, spune secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

de Redactia Observator

la 16.11.2022, 14:34

Șeful NATO, despre incidentul cu rachetă din Polonia: Nu e vina Ucrainei, Rusia poartă responsabilitatea finală
Șeful NATO, despre incidentul cu rachetă din Polonia: Nu e vina Ucrainei, Rusia poartă responsabilitatea finală - Profimedia Images

Stoltenberg a adăugat: „Permiteți-mi să fiu clar, nu este vina Ucrainei. Rusia poartă responsabilitatea finală, deoarece își continuă războiul ilegal împotriva Ucrainei”.

Nu există "niciun indiciu" că racheta a fost rezultatul unui atac deliberat sau că Rusia pregătește acțiuni militare ofensive împotriva NATO, a adăugat el.

Aliații NATO și-au prezentat "cele mai profunde condoleanțe" pentru tragicele pierderi de vieți omenești după ce două persoane au fost ucise în Polonia, a declarat Jens Stoltenberg.

Aliații "și-au exprimat "solidaritatea puternică" cu Polonia și au precizat că vor continua să sprijine Ucraina.

Șeful NATO a cerut Rusiei să "oprească acest război fără sens" și a declarat că alianța rămâne unită și va face "întotdeauna ceea ce este necesar pentru a proteja și apăra toți aliații".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » NATO, despre racheta ucraineană căzută în Polonia: Nu e vina Ucrainei, Rusia poartă responsabilitatea finală