Antena Meniu Search
x

Semne de viață sub ruine, după dezastrul din Beirut (Video)

O veste aproape incredibilă de la Beirut. Semne de viaţă au fost detectate sub ruinele uneia dintre clădirile distruse de uriaşa explozie de acum o lună.

de Redactia Observator

la 04.09.2020, 11:45

Vezi și
  • Salvatorii au trecut imediat la degajarea ruinelor.
  • Însă, au fost nevoiţi să se retragă deoarece resturile clădirii se puteau prăbuşi.

Voluntarii care nu au încetat, în tot acest timp, să caute supravieţuitori continuă operaţiunile, chiar dacă recunosc că şansele unui miracol sunt foarte mici. 

Din capitala libaneză vine şi o altă veste mult mai îngrijorătoare: peste patru tone de nitrat de amoniu, substanţa care a provocat explozia, au fost găsite în câteva containere abandonate, în portul devastat al oraşului. 

Primul care a semnalat posibila prezenţă a unui supravieţuitor sub ruine a fost câinele de căutare al unei echipe de salvatori voluntari din Chile. Au detectat, cu un aparat foarte sensibil, o pulsaţie care ar confirma că sub mormanul de dărâmături bate inima unei fiinţe umane.

Eddy Bitar, salvator voluntar: Aparatul a detectat 18 bătăi pe minut, ceea ce alături de datele senzorului de temperatură, indică posibilitatea să fie cineva în viaţă. 

Salvatorii au trecut imediat la degajarea ruinelor. Însă, au fost nevoiţi să se retragă deoarece resturile clădirii se puteau prăbuşi. Acţiunea va fi reluată dimineaţă.

Michel El Murr, pompier: Avem speranţe. Chiar dacă şansele sunt doar de unu la sută, speranţa este bună pentru noi. 

În acest timp, militari libanezi au mai descoperit încă patru tone de nitrat de amoniu în portul deja distrus. Nu se cunosc originea şi proprietarul substanţei, care ar urma să fie mutată într-un loc sigur.

Jim Ludwiczak, consultant explozivi: Regula, în industria minieră, este: dacă este un incendiu lângă nitratul de amoniu, pleacă imediat de acolo! Nu încerca să stingi un incendiu de nitrat de amoniu! 

Aproape 200 de oameni au murit în explozia de luna trecută.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Semne de viață sub ruine, după dezastrul din Beirut (Video)