Antena Meniu Search
x

Separatiştii proruşi din Doneţk susţin că un atac aerian ucrainean a cauzat moartea a cel puţin 16 persoane

Separatiştii proruşi din Doneţk au afirmat luni că un atac ucrainean a cauzat moartea a cel puţin 16 persoane şi rănirea altor circa 20, în centrul acestui mare oraş industrial din estul Ucrainei, informează Agerpres, care citează AFP.

de Redactia Observator

la 14.03.2022, 13:23

Separatiştii proruşi din Doneţk susţin că un atac aerian ucrainean a cauzat moartea a cel puţin 16 persoane
- Facebook / Russian Military News

Apărarea teritorială din Donetsk a publicat pe contul de Telegram fotografii cu mai multe trupuri însângerate zăcând pe o stradă, în mijlocul unor dărâmături. Un microbuz cu geamurile sparte poate fi de asemenea văzut în fotografii.

Iniţial, această sursă a anunţat că 20 de persoane a fost ucise, însă câteva minute mai târziu Ministerul local al Sănătăţii a informat pe Telegram că a înregistrat 16 morţi şi 23 de răniţi, în jurul orelor locale 12:50 (09:50 GMT).

Acest bilanţ nu a putut fi verificat dintr-o sursă independentă.

Potrivit apărării teritoriale din Doneţk, forţele de apărare antiaeriană separatiste au interceptat o rachetă ucraineană "Tocika", ale cărei "rămăşiţe" au lovit apoi victimele.

Pe acelaşi subiect

Liderul separatiştilor din Doneţk, Denis Puşilin, a afirmat la televiziunea rusă că aceasta este o rachetă cu submuniţii, interzisă în peste o sută de ţări din lume, însă nu de Rusia şi nici de Ucraina. "Dacă (racheta) nu ar fi fost doborâtă, ar fi fost şi mai multe victime", a estimat Puşilin.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Televiziunea rusă a difuzat la rândul său imagini cu un autobuz portocaliu distrus şi cu mai multe vehicule în flăcări.

Separatiştii din Doneţk, susţinuţi militar de Moscova, sunt din 2014 în război împotriva Kievului şi trupele lor participă în prezent la ofensiva militară rusă în Ucraina.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Separatiştii proruşi din Doneţk susţin că un atac aerian ucrainean a cauzat moartea a cel puţin 16 persoane