Antena Meniu Search
x

Trebuie să ne temem că rachetele rusești vor lovi pe teritoriul unui stat NATO?

Ajungerea unor rachete ruseşti pe teritoriul NATO nu este imposibilă, dar este foarte improbabilă, a declarat luni ministrul britanic al sănătăţii, Sajid Javid, relatează Reuters, citată de Agerpres.

de Redactia Observator

la 14.03.2022, 12:15

Ajungerea unor rachete ruseşti pe teritoriul NATO este foarte improbabilă
Ajungerea unor rachete ruseşti pe teritoriul NATO este foarte improbabilă - Profimedia Images

Oficialul britanic a precizat că Alianţa nord-atlantică va reacţiona dacă se întâmplă acest lucru.

"Nu este imposibil... dar încă cred, în actuala etapă, că este foarte improbabil", a declarat Javid pe BBC, întrebat în legătură cu posibilitatea ca rachete ruseşti să ajungă pe teritoriul NATO, după un atac survenit în weekend asupra unei baze militare ucrainene situate aproape de graniţa cu Polonia.

"Le-am comunicat foarte clar ruşilor, chiar înainte de începutul acestui conflict, că şi dacă un singur vârf de bocanc rus calcă pe teritoriul NATO, acest lucru va fi considerat act de război", a afirmat ministrul britanic.

Războiul din Ucraina se apropie de frontiera ţărilor NATO. Rusia a atacat ieri o bază militară aflată la câteva zeci de kilometri de graniţa Poloniei. 35 de oameni au murit, dar ruşii pretind că au eliminat 180 de aşa-zişi "mercenari străini", afirmaţie dezminţită categoric de ucraineni. Printre cei care şi-au pierdut viaţa, ieri, în urma atacurilor ruseşti, s-a numărat şi un respectat jurnalist american. Astăzi, delegaţii Ucrainei şi Rusiei reiau negocierile pentru un armistiţiu. Ambele părţi susţin că un compromis ar putea fi obţinut în câteva zile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Trebuie să ne temem că rachetele rusești vor lovi pe teritoriul unui stat NATO?